Kari Jalosen Tšekki selvisi alkuhermoilusta ja selätti britit – seuraavaksi vastassa Ruotsi

Sveitsi voitti Italian Helsingissä maalein 5–2.

Tšekki ja Ilveksestä tuttu maalivahti Lukáš Dostál voittivat avauspelissään Britannian MM-kisoissa.

14.5. 20:16

Pekingin olympialaisten jälkeen valmennusvastuun Tšekin jääkiekkomaajoukkueessa ottanut Kari Jalonen sai toivotun startin MM-kisoihin kotimaassaan, kun Tšekki peittosi Britannian 5–1 Tampereella. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavan Tšekin vastus kovenee kisojen toiseen otteluun, kun sunnuntaina MM-kaukalossa vastaan luistelee Ruotsi.

Britit pitivät ennakkosuosikin kurissa avauserässä, jossa ei maaleja nähty ja jossa altavastaajilla oli paikkansa ohittaa Tšekin maalilla pelannut Ilveksen ex-vahti Lukáš Dostál. Toisessa erässä Tšekki sitten karkasi Matej Blümelin ja Jakub Flekin maaleilla, ja kolmannessa erässä ero repesi jo viiteen ennen kuin sinnikkäät britit saivat lohdutusosuman. Tšekin liigassa pelaava 21-vuotias Blümel kirjasi tehot 2+1, kapteeni Roman Cervenka kirjasi Tšekille kolme maalisyöttöä. Dostal torjui 17 kertaa, Britanniaa jälleen kerran pystyssä torjunnoillaan pitänyt Ben Bowns 29.

”Avauserässä pojat vaikuttivat hyvin hermostuneilta. Paljon huonoja syöttöjä ja pomppukiekkoja. Ihan ymmärrettävää, tämä oli MM-avauspeli. Sen jälkeen ote rentoutui ja ryhdyimme pelaamaan omaa peliämme, ja pidin siitä, miten hoidimme toisen ja kolmannen erän. Hyvä tulos”, Jalonen kertoi tšekkimedian mukaan.

Alkuillan Helsingin lohkon pelissä ei siinäkään koettu kisojen ensimmäistä yllätystä, sillä Sveitsi selvitti Italian 5–2 voitettuaan laukaukset peräti 47–14.

Calvin Thurkauf viimeisteli Sveitsille kaksi maalia, ja myös veteraani Andres Ambühl pääsi maalin makuun. Ambühl, 38, pelaa jo 17. kerran MM-jääkiekon ylimmällä tasolla. Kyseessä on uusi ennätys. Ambühl ohittanee kisojen aikana myös saksalaissuuruus Udo Kiesslingin kaikkien aikojen MM-ottelutilaston kärjessä. Kiessling pelasi 119 MM-ottelua, Ambühlilla pelejä on nyt 116.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut