Juho Lammikko tappeli itselleen viiden minuutin jäähyn ja jatkaa pelaamista, uusi sääntökirja kertoo syyn – Lammikko:”En kyllä oikeasti tapellut nytkään”

IIHF Muutti laajasti sääntöjään tälle kaudelle.

Leijonien Juho Lammikko ehti pelaamisen ohessa myös tapella.

13.5. 23:47 | Päivitetty 14.5. 10:12

Leijonien voimahyökkääjä Juho Lammikko tappeli MM-turnauksen Norja-ottelussa ja sai viiden minuutin jäähyn kuten myös tappelupukari Christian Kaasastul.

Mistä tällainen poikkeus Lammikon aiempaan linjaan?

”En kyllä oikeasti tapellut nytkään. Se ei ollut todellakaan tappelu vaan enemmänkin taistelua”, Lammikko nauroi.

Lammikko sai jatkaa viiden minuutin jäähynsä jälkeen pelaamista. Se oli mahdollista Kansainvälisen jääkiekkoliiton uuden sääntökirjatulkinnan mukaan. IIHF muutti täksi kaudeksi sääntöjä siten, ettei tappelusta välttämättä lennä suoraan ulos.

”Liigassa sääntö ei ollut viime kaudella käytössä, vaan aina kun tappeli, sai pelirangaistuksen ja joutui ulos ottelusta”, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn sanoo.

”Ei tuollaisesta olisi mielestäni mitenkään pihalle voinut lentää. Tuomarit nyt päättivät, että se oli ilmeisesti tappelu ja meidän pelaajien on ne päätökset hyväksyttävä. Se on mitä se on”, Lammikko mietti.

IIHF teki muitakin muutoksia tälle kaudelle kuten sen, että rangaistuksia voidaan katsoa videolta. Ennen sekään ei ollut mahdollista.

Pekingin olympialaisissa tuli useita tilanteita, joissa jäähyjä tarkasteltiin videolta. Sama sääntö otettiin käyttöön Liigan pudotuspeleissä.

Tappelusääntöä Liiga ei sen sijaan muuttanut ainakaan vielä päättyneelle kaudelle.

Kolmannessa erässä Saku Mäenalanen ja Magnus Brekke saivat myös viiden minuutin jäähyt tappelusta, mutta Brekke lisäksi kakkosen.

Tappelut ovat tulleet MM-jäille, kun aikaisemmin ne olivat hyvin harvinaisia.

Ottelussa Leijonat oli lopulta ylivoimainen ja voitti sen 5–0. Lammikko oli ihan tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

”Hyvä fiilis ja hieno tunnelma hallissa. Alku ei ollut meiltä ihan paras mahdollinen ja sitä pitää ilman muuta saada paremmaksi seuraaviin peleihin. Alun jälkeen hallitsimme tapahtumia.”

”Ottelu oli myös mukavan fyysinen, mistä itse tykkäsin. Oma pelaaminen suhui ihan ok, mutta parempaankin pystyn jatkossa.”

Lammikolle saattoi tulla hyviä uutisia myös NHL:n suunnalta Leijonien avauspelin aikana. Vancouver Canucks ilmoitti, että päävalmentaja Bruce Boudreau jatkaa seurassa myös ensi kaudella. Lammikko sai Boudreaun joukkueessa mukavasti peliaikaa ja oli yksi hänen alaketjun luottopelaajiaan.

Tällä hetkellä porilaisella ei ole sopimusta mihinkään ensi kaudesta, joten Boudreaun jatko ei ainakaan haittaa mahdollisuutta jatkaa Vancouverissa.

Lammikko kuuli valmentajan jatkosopimuksesta haastattelussa Suomen ottelun jälkeen.

”Ai hän jatkaa siellä? Hieno homma. Boudreau oli hyvä valmentaja ja opin häneltä paljon kauden aikana. Mielestäni hänen jatkosopimuksensa on Canucksille hyvä juttu”, Lammikko pohti.

Uutiseen lisätty Juho Lammikon kommentteja 14.5.2022 kello 10.12.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut