Nuori NHL-tähti kuumeni Helsingissä – harvinaiset videotalkoot Saksan ja Kanadan MM-avauksessa

Kolmesta ensimmäisestä jäähyvihellyksestä kaksi tarkastettiin videolta. Ensimmäinen jäähy peruttiin, toinen suututti Tim Stützlen.

Tim Stützle kamppaili Cole Sillingerin kanssa.

13.5. 23:04 | Päivitetty 13.5. 23:36

Saksan nuori NHL-tähti Tim Stützle on ollut tapahtumien keskipisteessä maan MM-avauksessa.

Stützle, 20, tuli ensimmäiseen aikuisten arvoturnaukseensa innokkaalla otteella ja haki avauserässä ahkerasti taklauksia, joitakin kertoja melko lailla myöhäänkin.

Hän näytti myös hankkineen Saksalle ottelun ensimmäisen ylivoiman, mutta rangaistus peruttiin videotarkistuksen jälkeen, kun kuvanauha todisti huuleen osuneen vastustajan sijasta oman pelaajan työvälineen.

Ottawa Senatorsin hyökkääjä säväytti läpi ottelun kiekollisilla taidoillaan mutta turhautui paikoitellen.

Erityisen kuumana Stützle kävi, kun hänet itsensä komennettiin jäähyaitioon ajassa 31.53 – jälleen korkeasta mailasta.

Tämäkin tilanne katsottiin videolta, mutta tuomio ei muuttunut. Pelitauko venyi erittäin pitkäksi.

Stützle kävi rangaistuksestaan kuumana ja laukoi painokelvotonta tekstiä Kanadan Adam Lowrylle, joka haki saksalaiselle taitavasti jäähyn erikoisesta tilanteesta. Huulilta oli helppo lukea, että Stützle piti Lowrya niin sanotusti pehmeänä.

Stützle itse oli NHL:n kevätkaudella toistuvien filmaussyytösten kohteena.

Kanada johtaa ottelua kahden erän jälkeen maalein 5–1.

Seattle Krakenissa alavireisen kauden torjunut Philipp Grubauer otti isoja torjuntoja muttei avauserässä pystynyt pysäyttämään Cole Sillingerin ja Pierre-Luc Dubois'n b-pisteiden välistä lähteneitä laukauksia. Samalla vaimenivat Helsingin jäähalliin saapuneiden saksalaiskannattajien äänekkäät laulut ja Deutschland-huudot.

Philipp Grubauer otti isoja torjuntoja mutta päästi myös taakseen lukuisia suoria laukauksia.

Saksa kavensi kakkoserän alussa, kun se pääsi hyökkäysalueelle vauhdilla tähtipakki Moritz Seiderin ja Leonhard Pfoderlin voimin. Seider laukoi, ja Marc Michaelis iski paluukiekon maaliin.

Suomalaistaustainen Samuel Soramies sai ottelun ensimmäisen jäähyn ajassa 31.05. Kanada taiteili 32 sekunnissa kiekon Grubauerin taakse. Kiekkoon viimeisenä osui Dubois.

Stützlen kaksiminuuttisen aikana maalinteossa onnistui Kent Johnson, joka yllätti Grubauerin etukulmasta.

Noah Gregor viimeisteli taululle jo lukemat 5–1.

Kaksi erää rangaistuksetta pelannut Kanada joutui päätöserän alussa kahden miehen alivoimalle. Saksa kiitti tästä: Matthias Plachta ampui Seiderin ja Stützlen alustuksesta kavennuksen.

Saksa pääsi kahden maalin päähän, kun viime vuoden MM-turnauksen paras pakki, NHL:ssä huikean tulokaskauden pelannut Seider osui ylivoimalla tarkalla laukauksella Stützlen syötöstä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut