Kommentti: Harri Pesonen näytti väläyksiä siitä, mitä Leijonilta vaaditaan lisää

Harri Pesonen tuuletti äänekkäästi Suomen avausmaalia.

13.5. 22:42

Leijonista on viime vuosien arvokisoissa tullut tylyn tehokas voittokone. Viihdyttävyyttä tärkeämpää on hoitaa hommat viisikkona. Puolustaa ja hyökätä – yhdessä.

MM-kullan, -hopean ja olympiavoiton jatkeeksi sapluuna toi MM-kotikisojen avausottelussa Norjaa vastaan halutun tuloksen.

Nykyään kaikissa palloilulajeissa vahvana agendana on opettaa lapsille peliin täysillä heittäytymistä. Innostumista ja rohkeata omien taitojen kokeilemista. Sitä samaa haluaisi nähdä enemmän myös Leijonien pelissä.

Väläyksiä tästä näytti hyökkääjä Harri Pesonen. Alkuvoimainen avausmaalin tuuletus muistutti kaikille, mikä on makeinta jääkiekkoilussa.

Toisessa erässä Pesonen haastoi rohkeasti laidassa. Se tuotti ylivoiman. Samanlaisia tekoja toivoisi muiltakin Suomen hyökkääjiltä.

Määrätietoiset haastot hyökkäyspään yksi vastaan yksi -tilanteissa tuottaisivat lisää maalipaikkoja – ja osumiakin, kuten Toni Rajala toisessa maalissa näytti. Ne aiheuttaisivat myös lisää jäähyjä vastustajille.

Alkulohkossa ylivoimakuvioita olisi hyvä päästä hiomaan. Kaikki kunnia Norjalle, mutta jotain se kertoo Suomestakin, kun vastustaja ei joudu ottelussa kuin kerran rikkomaan kaksinkamppailussa jäähyn arvoisesti.

Leijonat, haluamme nähdä rohkeampaa ja röyhkeämpää haastamista Latviaa vastaan lauantaina.

Lue lisää: Leijonat otti komean avausvoiton MM-kisoissa, Norja kaatui 5–0 ja Jussi Olkinuora pelasi nollapelin

Lue lisää: MM-kisayleisö lämmitettiin sykähdyttävällä tavalla – Leijonat hoiti oman osuutensa kaukalossa

Lue lisää: Mikael Granlund Aamulehden haastattelussa: ”Olen enemmän kuin innoissani, että pääsin tänne” – katso koko haastattelu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut