Evaluate Teivossa vihdoin voittajaesittelyyn: ”Me pääsimme hyvin liikkeelle ja helposti keulaan”

Pitkän ja hienon uran tehnyt Kujanpään Jyräys näytti takakavioita muille.

Hannu Torvinen ohjasti lahjakkaan Evaluaten kauden avausvoiton Teivon iltaraveissa.

10.5. 20:57

Vain neljän hevosen startiksi supistunut avoimen luokan lämminveristen täyden matkan ryhmä oli Kari Lehtosen tallin Evaluaten hallintaa koko matkan ajan. Hannu Torvisen ohjastama ori otti kauden avausvoittonsa ajalla 15,3a/2 100 metriä. Lähdön suosikki Thai Profit oli varovaisen juoksun jälkeen toinen.

”Me pääsimme hyvin liikkeelle ja helposti keulaan. Pienessä lähdössä saimme mennä nätisti. Viimeinen tuhat oli hyvä”, Torvinen kertoi voittajahaastattelussa.

Torvinen sai vetää ensimmäisen kierroksen kahtakymmentä. Toisella kierroksella muilla ei ollut sitten asiaa ohi. Evaluate tuli viimeisen puolikkaan 09,0-vauhtia.

”Hevonen piti edun loppuun asti. Jo Uumajassa viimeksi ori teki sijoitustaan paremman juoksun. Tässä on hevosta pitkäksi aikaa”, Torvinen lisäsi.

Pitkän ja hienon uran tehnyt Kujanpään Jyräys näytti takakavioita muille Teivon illan kylmäveristen päälähdössä. Esa Holopaisen ohjastama 14-vuotias ori johti lähdön jokaista metriä. Vuoden toinen voitto tuli ajalla 24,2a/2 100 metriä.

”Annoin hevosen mennä sen mitä rinnalla vaadittiin. Kujanpää Jyräys on hyvällä mallilla. Se on tehnyt hyviä startteja tauon jälkeen”, Holopainen kehui ajokkiaan.

Tiistai-illan lämminveristen kakkossarjassa Santtu Raitala ei pakitellut niin kuin teki Thai Profitin rattailla, vaan kaasutti Piteraqin heti keulaan. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Teivon tolppa tuli ajalla 14,1a/2 100 metriä.

”Vaikka sisäpuolella oli nopeita avaajia, keulapaikka oli meille tarjolla. Hevonen meni koko matkan hyvän tuntuisesti”, Raitala sanoi.

Toto5-rivin muut oikeat ruksit olivat St Helensine ja illan toisen voiton ottaneen Esa Holopaisen Adrasthee. Viisi oikein lappu palautti 74,29 euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut