Sveitsi jatkaa Euro Hockey Tourilla ensi kaudella – Venäjä vaikuttaa olevan pitkään poissa pelistä

Euro Hockey Tourin maat isännöivät yhtä turnausta joka kausi. Venäjällä ei pelata ainakaan kahteen kauteen.

Euro Hockey Tourille nostettu Sveitsi jatkaa EHT-pelejä myös ensi kaudella. Kuva Suomen ja Sveitsin viime torstain ottelusta Tampereelta.

9.5. 20:32

Jääkiekon Euro Hockey Tourin Ruotsin-turnaukseen Venäjän tilalle nostettu Sveitsi jatkaa neljän maan kiertueella myös seuraavilla kausilla.

Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliitot kertoivat maanantaina, että Sveitsi on mukana EHT:llä kahden kauden ajan. EHT-sopimukset tehdään Suomen jääkiekkoliiton mukaan normaaliin tapaan kaksivuotiseksi.

”On todella hienoa saada Sveitsi mukaan. Kuten taas viikonloppuna olemme nähneet, Sveitsi on taitava joukkue ja luvassa on tiukkoja, kovatasoisia otteluita”, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo liiton verkkosivuilla.

”Olemme iloisia ja tyytyväisiä, että Sveitsi on suostunut osallistumaan Euro Hockey Tourille. Sveitsi on vakiinnuttanut paikkansa korkealla kansainvälisellä tasolla”, Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Johan Stark kertoo maansa kiekkoliiton verkkosivuilla.

Suomen, Ruotsin ja Tšekin jääkiekkoliitot päättivät sulkea Venäjän EHT:ltä sen jälkeen, kun maa aloitti suurhyökkäyksensä Ukrainaan tänä vuonna. Maanantaina julkaistun ohjelman perusteella näyttää siltä, että Venäjä on ulkona EHT:ltä ainakin kaksi seuraavaa kautta.

Jokainen maa isännöi yhtä EHT-turnausta kausittain, eikä maanantaina julkaistusta ohjelmasta löydy Venäjän kotiturnausta. Sveitsi ottaa kalenterissa suoraan Venäjän turnauspaikan, sillä se isännöi kotiturnaustaan joulukuussa 2022 ja 2023.

Suomen EHT-turnaukset pelataan 10.–13. marraskuuta 2022 ja 9.–12. marraskuuta 2023.

EHT:ltä ulos heitetty Venäjä joutuu nykyisin tyytymään vaatimattomiin peleihin. Venäjä voitti viikonloppuna Pietarissa pelatun ”kansainvälisen turnauksen”, jonka muut osallistujat olivat Valko-Venäjä sekä Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkue.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut