Toni Rajala ottaisi Leijoniin ennemmin Mikael Granlundin kuin itsensä: ”Eniten lisäarvoa tuovat ansaitsevat MM-paikan”

Mikael Seppälää eikä Toni Rajalaa haittaa, vaikka oman MM-kisapassin leimaaminen voi olla kiinni NHL:stä saapuvista vahvistuksista.

Leijonien Mikael Seppälä (vasemmalla) ja Toni Rajala kertoivat Tesoman jäähallissa mediatilaisuudessa mietteistään tulevista MM-kisoista.

10.5. 20:32

Jotkut pelaajat saavat itsestään eniten irti niissä hetkissä, kun kilpailu on tiukkaa ja kovimmat panokset ovat vaijerilla.

Toiset pelaajat loistavat panoksettomissa peleissä, mutta katoavat kuvasta, kun pitäisi tehdä muista erottautuvia tekoja. Tuoda selkeää lisäarvoa omalle joukkueelle jossain tietyssä roolissa.

Leijonien MM-leirityksessä valtaosa pelaajista on ollut tällaisessa kilpailutilanteessa jo monta viikkoa.

Osa pelaajista on jo vapautettu kesälomille, joka viikko mukaan on tullut myös uusia MM-kotikisaehdokkaita.

Lopulta viimeisen valintaseulan läpäisevät ne pelaajat, jotka eivät kipsaannu kilpailuasetelmasta, vaan pystyvät tuomaan omat vahvuutensa esiin viikosta ja ottelusta toiseen.

Tuleeko uusia?

Monena viime keväänä Suomen lopullinen kisajoukkue on lukittu jo vajaata viikkoa ennen kuin kiekko MM-turnauksen avausottelussa on pudonnut jäähän.

Tänä vuonna kaikki on kuitenkin toisin. Kisapaikoista taistellaan nyt koolla olevan leiriryhmän kesken ainakin torstaihin saakka – ja NHL:n pudotuspeleistä tai Ruotsin SHL-finaaleista voi vielä joku pelaaja ottaa paikan lopullisesta MM-kisajoukkueesta.

Yksi kisojen kynnykselle – ehkä jopa niiden alkamisen yli – kisapassinsa leimaamista odottamaan joutuva voi olla Tapparan puolustaja Mikael Seppälä.

Tappara-puolustaja Mikael Seppälä tuli MM-leiritykseen suoraan Tapparan mestaruuden jälkeen.

”Vaikka tilanne on viime kevääseen verrattuna erilainen, se ei vaikuta omaan tekemiseeni mitenkään. Tiedän roolini ja toteutan sitä joka päivä parhaan kykyni mukaan”, kirvespaitojen alakerran isäntä kuittaa.

Vuosi sitten ennen Latvian MM-kisoja Seppälä oli mukana koko leirityksen.

”Nyt hyppäsin Leijonien matkaan liigafinaalien jälkeen, mutta ilmapiiri on ollut samanlainen kuin aina ennenkin. Kilpailu pelipaikoista ei siihen ole vaikuttanut mitenkään.”

Seppälä ymmärtää hyvin, että valmennusjohto on päättänyt odottaa mahdollisia NHL-vahvistuksia.

”En usko, että kukaan Leijonissa pitää ratkaisua vääränä. Jos omaan ruutuuni tulee parempi mies, sitten käy niin. Elän hetkessä ja sitten torstaina – tai vähän myöhemmin – nähdään, tuleeko leimaa kisapassiini vai ei”, Seppälä tuumii tyynesti.

Kulta-Rajala odottaa

Myöskään vanhat meriitit eivät takaa mitään. Toni Rajala juhli sekä MM-kultaa 2019 että olympiakultaa helmikuussa Jukka Jalosen joukkueessa, mutta hänenkin kohtalonsa on auki.

”Tosi hyvähenkinen ja tiivis ryhmä meillä on ollut koko ajan. Ainahan se jollain tavalla vapauttaa, kun lopullinen porukka on kasassa. Varmasti joku saattaa vähän puristaa tai jännittää, pääseekö lopulliseen porukkaan, mutta ei se mielestäni ainakaan omaan tekemiseeni ole vaikuttanut.”

Parkanosta kotoisin oleva hyökkääjä Toni Rajala on voittanut Suomen paidassa MM- ja olympiakultaa.

NHL-vahvistusten odottamista Rajala pitää järkevänä ratkaisuna.

”Myös kovimmilla vastustajilla on NHL-miehiä. Jos Suomella on mahdollisuus saada esimerkiksi Mikael Granlundin tasoisia kiekkotaitureita motivoituneena joukkueeseen mukaan, mielestäni ilman muuta kannattaa ottaa mukaan.”

”Siinäkin tapauksessa, vaikka siinä menisi sitten oma kisapaikkani. Eniten lisäarvoa omalla panoksellaan tuovat ansaitsevat aina paikan porukasta. Jokainen joukkueessamme ymmärtää pelin hengen ja hyväksyy tilanteen”, Rajala vakuuttaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut