Tätä et näe MM-kiekko­huumasta muualta: Aamulehti välittää jokaisena Leijonien pelipäivänä tuntien suoran lähetyksen kisahulinan keskeltä, katso tästä aikataulu ja mitä on luvassa

Jääkiekon miesten MM-kisat pelataan Suomessa 13.–29. toukokuuta. Aamulehti lähettää jokaisena Leijonien pelipäivänä tunnelmat suorana Tampereen keskustasta. Kolmen tunnin lähetyksissä nähdään muun muassa Leijonien, fanien sekä paikallisten kiekkolegendojen ja vaikuttajien haastatteluja. Otteluja ennakoivat Aamulehden asiantuntijat Atte Pentikäinen ja Linda Leppänen.

Aamulehden suorissa lähetyksissä nähdään Tuukka Välimäki (vas.), Tiia Lesonen, Kirsi Teiskonlahti, Saara-Maria Tunturi ja Ilari Leppäniemi sekä asiantuntijat Linda Leppänen ja Atte Pentikäinen.

11.5. 18:08 | Päivitetty 21.5. 17:54

Aamulehti

Pitkä odotus on viimein ohi, kun jääkiekon miesten MM-kisat pärähtävät käyntiin perjantaina 13. toukokuuta. Kisojen pääpelipaikka on Tampereen uusi Nokia-areena, jossa pelataan Leijonien alkulohko ja jatkopelit. Toinen alkulohko pelataan Helsingin jäähallissa.

Tampere on ollut vain kerran aiemmin jääkiekon miesten MM-kisojen pääpelipaikkana, vuonna 1965. Tästä syystä paikallisella kiekkoväellä kuluva kevät on ollut merkittynä suurilla kirjaimilla kalenteriin siitä lähtien, kun kisat myönnettiin Tampereelle. Nokia-areena nimettiin kisojen päähalliksi jo kesällä 2019.

Aamulehden suorat lähetykset MM-kisoissa

Alkusarja

Perjantaina 13.5. klo 17–20 Katso tallenne tästä (Suomi–Norja klo 20.20)

Lauantaina 14.5. klo 17–20 Katso tallenne tästä (Latvia–Suomi klo 20.20)

Maanantaina 16.5. klo 17–20 Katso tallenne tästä (Suomi–USA klo 20.20)

Keskiviikkona 18.5. klo 17–20 Katso tallenne tästä (Suomi–Ruotsi klo 20.20)

Perjantaina 20.5. klo 13–16 Katso tallenne tästä (Iso-Britannia–Suomi klo 16.20)

Lauantaina 21.5. klo 13–16 Katso tallenne tästä (Itävalta–Suomi klo 16.20)

Tiistai 24.5. klo 17–20 (Suomi–Tšekki klo 20.20)

Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia.

Edellisen kerran jääkiekon MM-kisoja on pelattu Suomessa vuonna 2013, jolloin Helsinki jakoi kisat Tukholman kanssa. Tuolloin Leijona-hyökkääjä Marko Anttila pelasi uransa ensimmäiset aikuisten arvokisat. Anttila pelasi kevään Ilveksessä, joten MM-joukkueeseen pääseminen tietäisi hänelle huippupelejä kotihallissa.

”Nämä kisat merkitsevät minulle tosi paljon. Siitä asti kun Tampereelle myönnettiin kisat ja tiedettiin, että täällä pelataan, on ollut unelma ja tavoite pelata täällä.”

Suomen maailmanmestaruuteen vuonna 1995 kipparoinut Timo Jutila on pyörittänyt Nokia-areenalla sen aukeamisesta asti aitiobisnestä vaimonsa Satun kanssa.

Jutila odottaa malttamattomana arvokisoja, jotka tällä kertaa kuluvat uudessa roolissa aitioisäntänä. Lähtökohdat ovat herkulliset, sillä Leijonat lähtee kotikisoihin olympiavoittajana.

”Kotikaupunki, uusi areena, Tampere. Menee vähän jo sanattomaksi, mitkä odotukset ovat tähän. Tämä halli räjähtää, kun täällä ollaan. Voin kuvitella, millainen fiilis on 13. toukokuuta Suomi–Norja-pelissä.”

Mitä suorissa lähetyksissä on luvassa?

Aamulehti lähettää jokaisena Suomen pelipäivänä kolmetuntisen suoran lähetyksen Tampereelta Tuomiokirkonkadulta.

Lähetyksissä on luvassa tuhti kattaus jääkiekkoaiheista keskustelua ja havaintoja siitä, miten MM-kisat näkyvät Tampereella. Haastateltavana nähdään ainakin jääkiekkofaneja, Leijonien pelaajia ja valmentajia sekä tunnettuja paikallisia vaikuttajia, jääkiekkolegendoja ja aktiivikiekkoilijoita. Sukellamme myös kisojen kulisseihin tutustumaan arvokisat mahdollistaviin henkilöihin. Lisäksi katsojat pääsevät seuraamaan useista kuvakulmista, miltä MM-hulina areenan ympäristössä näyttää.

Kisojen aikana Aamulehti arpoo Leijonat-tuotepalkintoja, joiden voittajat paljastetaan suorissa lähetyksissä. Katso tarkemmat ohjeet osallistumiselle tästä.

MM-lähetysten viimeisen tunnin aikana virittäydytään kohti illan ottelua, jota ennakoivat Aamulehden asiantuntijat Atte Pentikäinen ja Linda Leppänen (o.s. Välimäki).

”On huikeaa, että kotikaupunkimme on kansainvälisen jääkiekkoilun ytimessä ja kaiken edessä. Uusi halli ja paikalliset seurat ovat jo tuoneet kiekkohuuman keväällä tänne. Tämä on hyvä jatkumo siihen. Odotan, että väki löytää halliin ja kaduille ja saamme karnevaalitunnelman koko kaupunkiin ja Tampereen täysin eloon”, Pentikäinen sanoo.

”On tosi hieno juttu, että Suomen alkulohko ja loppupelit pelataan täällä Tampereella. Meillä on uusi hieno areena ja kaikki tapahtuu keskustassa, mikä on mahtavaa niin kisavieraille kuin varmasti pelaajillekin”, Leppänen tunnelmoi.

Linda Leppänen ja Atte Pentikäinen toimivat asiantuntijoina Aamulehden suorissa MM-lähetyksissä.

Pentikäinen on kiekkouransa lopettanut puolustaja, joka pelasi merkittävän osan urastaan Tapparassa. Juupajoella syntynyt Pentikäinen kiekkoili uransa loppupuolella Ilveksessä.

”Ajattelin tuoda lähetyksiin pelaajan näkökulmaa ja sitä, millaista on elää hetkessä kopissa. Kotikisoja ei ihan joka vuosi järjestetä, saati tuollaisilla puitteilla. Haluan tuoda lähetyksiin aika rehellistä, aitoa omaa itseäni ja tamperelaista näkökulmaa, pienellä Juupajoki-twistillä.”

Leppänen oli pelaajaurallaan tärkeä pala Naisleijonien hyökkäystä. Seuratasolla hän edusti Ilvestä ja Espoon Bluesia. Viimeiset arvokisansa Leppänen pelasi keväällä 2019, jolloin Naisleijonat saavutti historiallisen MM-hopean kotiyleisön edessä Espoossa. Peliuransa jälkeen Leppänen on valmentanut Ilveksen naisten liigajoukkuetta kahden viime vuoden ajan.

”Pyrin tuomaan kansalle pelillisiä asioita pelaajista ja vastustajajoukkueista sekä yleistä fiilistä.”

Lähetyksiä juontavat Aamulehden toimittajat Ilari Leppäniemi, Tiia Lesonen, Kirsi Teiskonlahti, Saara-Maria Tunturi ja Tuukka Välimäki.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut