Axel Vidjeskogin unelmaosuma säväytti, mutta lopulta Ilveksen käteen ei jäänyt mitään – Jair romutti pistehaaveet kahdella osumalla

HJK nousi toisella jaksolla 2–1-voittoon tamperelaisille tutun brasilialaisvahvistuksen johdolla.

HJK juhli Jairin (oik.) 2–1-maalia. Ilveksen Kalle Katz istui pettyneenä.

8.5. 22:05

Pitkään näytti siltä, että Axel Vidjeskogin unelmaosuma takaa Ilveksen liigajoukkueelle vihdoin vierasvoiton suuresta ja mahtavasta HJK:sta.

Mutta ei – ei vieläkään.

Ilves ei kestänyt Klubin toisen jakson hurjaa vyörytystä sittenkään loppuun asti.

Tamperelaisille tuttu brasilialaispelaaja Jair pääsi vaihtopenkiltä irti ja pilasi vieraiden äitienpäiväillan kahdella osumalla.

Jair tahditti pitkään tuskailleen tähtisikermän 2–1 (0–1) -voittoon ja rauhoitti samalla vaativien fanien mielen.

Jair ihastutti Ilveksen kannattajia kaudet 2019–20, kunnes suomen liigan ehdottomaan eliittiin kuuluva keskikenttämies siirtyi Klubiin.

”Tiesimme, että Jair tykkää tulla boksiin juuri tuolla tavalla kuin hän tuli tehdessään maalit. Silti näin voi käydä, kun vastassa on noin kova pelaaja”, Vidjeskog kehui.

Jair on ansainnut kaikki saamansa suitsutukset, mutta nyt on syytä hehkuttaa myös Vidjeskogia. KuPSin lainaama keskikenttämies mykisti Töölön stadionin yleisön pitkäksi aikaa upealla osumallansa.

Klubi-vahti Conor Hazard ei mahtanut mitään, kun Vidjeskogin veto painui näyttävästi etuylänurkkaan reilun 18 minuutin pelin jälkeen. Tilanne syntyi Eric Otengin riistettyä pallon Klubin tuoreelta tähtihankinnalta Perparim Hetemaj’lta.

”Pääsin palloon käsiksi boksin sisällä ja yritin saada oikean jalkani vapaaksi. Kun Klubi ei päästänyt yrittämään takanurkkaan, ei jäänyt vaihtoehtoja. Onneksi sain hyvän osuman palloon – ja se lähti juuri sinne minne tähtäsinkin. Onnistumisesta tuli todella hieno fiilis”, Vidjeskog kuvaili.

Nähtävästi Vidjeskog tekee vain komeita osumia. Liigauran ensimmäinen maali oli – jos mahdollista – vielä näyttävämpi. Se syntyi viime kesäkuussa KuPSin paidassa. Vidjeskog täräytti pallon takaylänurkkaan Interiä vastaan. Tätä maalia pyöritettiin kaikissa koosteissa syksyyn asti.

”Näköjään olen upeiden osumien mies, mutta toivottavasti niitä tulisi vähän useammin”, Vidjeskog heitti.

Nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva Vidjeskog tuli Tampereelle huhtikuun puolivälissä. KuPSin ja Ilveksen tekemä lainasopimus on voimassa heinäkuun puoliväliin asti.

”Kaikki tapahtui todella nopeasti. Valakarin Simo (KuPSin valmentaja) tuli juttelemaan treeneissä ja totesi, että minulle olisi parasta saada peliminuutteja jostakin muualta. Samalla kuulin, että Ilves on kiinnostunut minusta. Hän kysyi, haluanko lähteä. Innostuin heti ja olin jo pari päivää myöhemmin Tampereella”, Vidjeskog kertasi.

Tilanne tarkistetaan uudestaan heinäkuussa.

”Olen jalkapalloilija siksi, että pääsen pelaamaan. Jään mielelläni Ilvekseen koko vuodeksi, jos seurat näin päättävät. Näytimme Klubia vastaan, että meillä on saumaa voittaa mikä joukkue tahansa. Tällä porukalla on täydet saumat viiden parhaan joukkoon.”

Vidjeskogin esitykset ovat ilahduttaneet Ilveksen valmentajaa Toni Kalliota.

””Aksu” on tuonut hyvän lisän meidän kokoonpanoon. Hän on tosi energinen ja aktiivinen pelaaja – ja pystyy voittamaan tärkeitä kakkospalloja omille”, Kallio kuvaili.

Ilveksen avauskokoonpano yllätti monet, koska topparipariksi kaavailtu kaksikko Tatu MiettunenTabi Manga istui vaihtopenkillä.

Mikael Almen tuli Oulu-pelissä Miettusen paikalle ja on pitänyt paikasta kiinni. Tabilla on pientä polvivaivaa. Lisäksi Kalle Katz pystyy puolustamaan eteenpäin erittäin hyvin. Kun onnistuu hyvin, saa pitää paikkansa”, Kallio perusteli.

Vierasvoitto jäi edelleen haaveeksi

Hahmo: Brasilialainen keskikenttäpelaaja Jair ei ole mikään maalitykki, mutta nyt hän kuritti entistä seuraansa kahdella osumalla. Ensimmäinen maali syntyi Ilves-vahti Rasmus Leislahden torjunnan jälkeen, toinen näyttävällä puskulla Murilon keskityksestä.

Ei vieläkään! Ilves on käynyt Klubin vieraana Töölön stadionilla nyt yhdeksän kertaa – eikä ole voittanut peliäkään. Ainoa piste herui toukokuussa 2019, kun liigakohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin.

Oho! Klubin valmentajalta Toni Koskelalta vaaditaan paljon, kun laaja ryhmä on täynnä toinen toistaan kovempia pelimiehiä. Sunnuntain jälkeen liiga-avauksessa on nähty tällä kaudella jo 22 kaveria.

Yleisöä: 2012.

Entä nyt? Ilveksen liigaurakka jatkuu ensi sunnuntaina kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut