Maastojuoksun SM-kultaa juossut Richardsson toivoo ehjää kisakautta: ”Olen iloinen, että pääsen kisaamaan”

Jukka Keskisalon valmentama Richardsson avaa ratakautensa ensi lauantaina Lontoossa.

8.5. 13:46

Nakkila

Camilla Richardsson nauttii talven onnistuneesta harjoituskaudesta ja odottaa varovaisen toiveikkaana ratajuoksujen kesää. Aiemmin estejuoksijana parhaiten tunnettu vaasalaisjuoksija panostaa kesällä 10 000 metrin ja 5 000 metrin kisoihin.

”Olen iloinen, että pääsen kisaamaan. On ollut ehjä harjoituskausi, ja toivottavasti tulee myös ehjä kesäkausi”, Richardsson kertoi tuoreena Suomen mestarina Nakkilassa Satakunnassa.

Esbo IF:n riveissä juokseva Richardsson voitti sunnuntaina maastojuoksun naisten 10 kilometrin SM-kultaa. Richardsson jätti Rovaniemen Lapin Johanna Peiposen vasta reitin viimeisellä kahden kilometrin kierroksella ja tuli maaliin kuusi sekuntia ennen Peiposta.

”Sanoin jo etukäteen, että Johanna on kova maastossa. Minulla oli vähän huonompi päivä tänään. Mietin, että kun minulla on suht' hyvä loppukiri, pystyn juoksemaan viimeiset 200–300 metriä kovaa”, Richardsson sanoi.

Richardssonin varovaisuus kesää kohti juontaa aiempien vuosien ongelmista. Viime kesää varjosti talvinen seitsemän kuukauden juoksutauko, ja Richardsson pääsi vauhtiin vasta loppukesästä. Vauhti löytyikin hyvin, sillä lokakuussa hän juoksi Valencian puolimaratonin aikaan 1.10.51.

”Syksyn hyvän puolimaratonin jälkeen mietin, pitäisikö alkaa jo panostaa maratoniin. En kuitenkaan halua vielä siirtyä pois ratajuoksuista. Haluan kokeilla kymppiä nyt niin, että panostan siihen. Aiemmin olen juossut kympin aina leirin jälkeen tai huvikseni”, Richardsson kertoi.

”Korkean paikan leirit sopivat”

Jukka Keskisalon valmentama Richardsson leireili syksyllä Portugalissa, joulun jälkeen viisi viikkoa Etelä-Afrikassa ja keväällä kuusi viikkoa Yhdysvaltain Flagstaffissa vuoristoleirillä.

”Korkean paikan leirit sopivat minulle hyvin. Jos pääsen EM-kisoihin, menen varmasti kesällä St. Moritziin”, Richardsson kertoi.

Kympin EM-kisaraja on 32.20,00. Richardssonin kympin ennätys on 32.39,01 vuodelta 2018

Richardsson aloittaa kansainvälisen kilpailukautensa ensi lauantaina kympillä Lontoossa. Kotimaassa hän avaa kauden 25. toukokuuta Lahdessa 3 000 metrillä.

Peiponen hopealle lainakengissä

Hopealle äitinsä tossuilla juossut Peiponen arvioi olleensa ylämäissä Richardssonia vahvempi, mutta alamäissä Richardsson oli parempi.

”Omat kengät jäivät kotiin, mutta onneksi äidillä oli nämä mukana. Muuten olisi pitänyt juosta piikkareilla, mutta ne olisivat olleet tälle radalle väärät kengät. Oli sen verran kivikkoakin”, Peiponen sanoi.

Pudasjärven Urheilijoiden Susanna Saapunki sijoittui kolmanneksi 53 sekuntia voittajasta jääneenä. Maastohiihdon entinen maajoukkueurheilija jatkaa maanantaina takaisin Italiaan, jossa hän valmistautuu vuorijuoksun kilpailukauteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut