Tampereen Pyrintö suunnisti Tiomilassa neljänneksi – hetken näytti jo paremmalta: ”Se on pienestä kiinni”

Tampereen Koovee oli nousujohteisen viestin jälkeen seitsemäs.

Pyrinnön joukkueessa juoksivat Otto Simosas (vas.), Antti Saikko, Florian Howald, Aleksi Sorsa, Pascal Buchs, Johan Runesson, Severi Kymäläinen, Anton Kuukka, Aleksi Niemi ja Elias Kuukka.

8.5. 11:53 | Päivitetty 8.5. 16:43

Aamulehti

Tampereen Pyrintö sijoittui neljänneksi Ruotsin Örebrossa järjestetyssä suunnistuksen perinteisessä viestikilpailussa Tiomilassa. Ruotsin joukkueet ottivat kilpailussa kolmoisvoiton järjestyksessä OK Linne, OK Ravinen, IFK Göteborg.

Pyrintö jäi voittajasta 7 minuuttia 42 sekuntia ja reilut neljä minuuttia kolmannesta sijasta. Ankkuri Elias Kuukka paransi joukkueen asemia yhden sijan viimeisellä osuudella, mutta eroa kärkeen oli liikaa.

”Se oli minun ensimmäinen ankkuriosuuteni suurviesteissä yhdeksään vuoteen. Oli aika erilaista juosta kuin yöllä”, Kuukka sanoi tiedotteessa.

”Oli kyllä hienoa. Aamu sarasti metsässä, ja pääsin tosi hyvällä paikalla maastoon.”

Pyrinnön joukkueessa juoksivat järjestyksessä Otto Simosas, Antti Saikko, Florian Howald, Aleksi Sorsa, Pascal Buchs, Johan Runesson, Severi Kymäläinen, Anton Kuukka, Aleksi Niemi ja Elias Kuukka.

Simosas jäi avausosuudella kärjestä kaksi minuuttia ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 47. Saikon osuudella ero tuplaantui, mutta sijoitus koheni 23:nneksi. Howald ja Sorsa nostivat tamperelaiset voittotaistoon. Pyrintö oli kolmantena vielä kahdeksannen osuuden jälkeen, kun Kuukka toi tamperelaiset vaihtoon vain 26 sekuntia kärkijoukkue IFK Göteborgin jälkeen. Niemi ei kuitenkaan pystynyt pitämään joukkueen asemia aivan kärjessä.

Kuukan mukaan suunnistus meni hyvin niin häneltä itseltään kuin koko joukkueelta.

”Se on pienestä kiinni, koska tulisi sitten kirkkaampi sijoitus. Ei tämä neljäs sija huono ole, mutta totta kai me toivoisimme sijoitusta kolmen joukkoon ja mahdollisesti sitä voittoa."

Pyrintö ei ole koskaan voittanut miesten viestiä Tiomilassa.

Tampereen Koovee oli nousujohteisen viestin jälkeen seitsemäs joukkueella Joni Hirvikallio, Juho Westerlund, Oleksandr Kratov, Daniel Vandas, Timo Sild, Lauri Sild, Vojtěch Sýkora, Jasper Alajoutsi, Tim Robertson, Kenny Kivikas.

Myös Kalevan Rasti (10.) mahtui kymmenen joukkoon.

Muokattu 8.5. klo 16.42: Juttua täydennetty kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut