”Kojon” Tšekkiä ei kannata aliarvioida MM-kisoissa

Kari Jalonen on saanut välittömästi ryhtiä olympiajäällä flopanneeseen Tšekin maajoukkueeseen, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Mikko Pajala.

Kari Jalonen otti alkukeväästä vastaan Tšekin maajoukkueen päävalmentajan tehtävän.

7.5. 17:31

Aamulehti

Vaikka jääkiekon Euro Hockey Tourilla pelataan sarjapisteistä, toimii se lähinnä harjoitteluna maajoukkueille sekä henkilökohtaisena näytön paikkana yksittäisille pelaajille. Leijonien lauantaisesta tappiosta Tšekille tai torstain Sveitsi-häviöstä Tampereella ei siis ole syytä kauhistua.

Toisaalta silmiään ei kannata täysin ummistaa. Lauantain pelissä Suomi kohtasi joukkueen, joka on valmis menestymään myös Tampereella MM-jäällä.

Kari Jalonen on ehtinyt toimia Tšekin päävalmentajana vain parin kuukauden ajan. Lyhyessä ajassa kokenut menestysvalmentaja on saanut toimintaan ryhtiä ja kaukaloon järjestelmällisyyttä.

Lue lisää: Leijonat hävisi taas, nyt Kari Jalosen valmentamalle Tšekille – ”Voi olla hyväkin, että tulee muutaman kerran pataan”

Jalonen, 62, on Tšekin jääkiekon miesten A-maajoukkueen historian ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja. Hän korvasi tehtävässä Filip Pešánin, joka sai potkut katastrofaalisen olympiaturnauksen jälkeen.

Hyvän alun jälkeen Pešán, 44, ja kriittinen tšekkiläinen media olivat jatkuvasti tukkanuottasilla. Muun muassa Isport-julkaisun kiekkotoimittaja Pavel Ryšavý kirjoitti EHT-kotiturnauksen jälkeen, että Jalosen alaisuudessa ”arrogantti näytelmä” on loistanut poissaolollaan.

”Jalonen ei pelaa pelejä tai yritä kaupitella itseään. Hän keskittyy jääkiekkoon, ei suhteiden luomiseen tai tilien tasaamiseen, mikä on ollut usein hänen tšekkiläisten edeltäjiensä heikkous”, Ryšavý kirjoitti.

Jalosella käytössään on myös kilpailukykyinen miehistö, varsinkin kun kilpailijoiden NHL-vahvistukset ovat jäämässä melko vaatimattomiksi. Muun muassa ykköshyökkääjä Tomáš Hertl kestää vertailun lähes keneen tahansa kisojen hyökkääjään.

Viime vuoden kisoissa Tšekin matka päättyi jo puolivälieriin. Tuossa ottelussa tuli kuitenkin vain maalin tappio MM-hopealle yltäneelle Suomelle: pomppu sinne ja toinen tuonne, ja Kanadan finaalivastustajana olisi voinut olla Leijonien sijaan Tšekki.

Ei siis pidä yllättyä, jos Jalosen joukkue pelaa Tampereella maailmanmestaruudesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut