Leijonat hävisi taas, nyt Kari Jalosen valmentamalle Tšekille – ”Voi olla hyväkin, että tulee muutaman kerran pataan”

Ruotsin EHT-turnaus on sujunut Leijonilta heikosti. Päävalmentaja Jukka Jalonen ei silti ole huolissaan MM-kisojen alla.

Tomáš Hertl (vas.) ja Sami Vatanen taistelivat kiekosta Tukholmassa EHT-turnauksen ottelussa.

7.5. 15:58

STT

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen tuloskunto on laskussa juuri ennen kauden toista päätapahtumaa MM-kilpailuja. Helmikuussa olympiakultaa juhlinut Leijonat hävisi lauantaina Tukholmassa pelatun EHT-ottelun Tšekille maalein 1–3.

Tappio oli Leijonille kolmas putkeen. Viime sunnuntaina Ruotsi voitti Suomen Ostravassa, ja torstaina Sveitsi oli etevämpi Tampereella.

Ennen tämän viikon EHT-turnausta Ruotsi oli ainoa maa, joka oli onnistunut kauden aikana voittamaan Suomen, mutta tällä viikolla leijonankaatajien joukko on kolminkertaistunut.

"En ole huolissani yleisilmeestä, mutta aina tappiot harmittavat. Pitää miettiä, miksi hävitään”, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ruoti TV5:llä.

Suomi on pelannut tällä kaudella 21 ottelua ja voittanut niistä komeat 17, mutta pelin takkuaminen MM-kotikisojen edellä veti Jalosen kulmat kurttuun. Ennen kevään EHT-pelejä Suomi oli hävinnyt edellisen kerran marraskuussa Helsingissä Ruotsille. Esimerkiksi Pekingin olympiajäillä Suomi ei hävinnyt kertaakaan.

"Otetaan pikkuhiljaa ennakkosuosikin paineita pois itseltä. Ei tarvitse kenenkään kuvitella, että menemme kisoissa voitosta voittoon. Tämä voi olla hyväkin, että tulee muutaman kerran pataan. Voimme syvemmin pähkäillä, mitä pitää tehdä jatkossa paremmin.”

Jalosten kaksintaistelu Karille

Entisen leijonaluotsin Kari Jalosen valmentama Tšekki iski pikamaalit toisen erän lopussa. Roman Červenka teki 1–0-johdon, ja Jiří Smejkal tuplasi lukemat vain 29 sekuntia myöhemmin.

Petrus Palmun kavennus kolmannessa erässä nosti toiveita. A-maajoukkuedebyytin lauantaina tehnyt NHL-konkari Joel Armia nappasi syöttöpisteen kavennukseen.

Viimeistään Jere Sallisen jäähy ja David Krejčín tyhjään maaliin iskemä täysosuma ratkaisivat pelin.

"Ei oltu parhaimmillamme koko peliä. Toinen erä oli vaatimaton, ja tuli pari lapsusta”, Jukka Jalonen viittasi takaiskumaaleihin.

"Toinen erä on ollut muutenkin viime aikoina pikkuisen haasteellinen. Pitää miettiä, miksi annamme otteen, joudumme puolustamaan ja roiskimme kiekkoa. Pitää pohtia rauhassa.”

Suomi kohtaa sunnuntaina turnausisäntä Ruotsin.

Helsingissä ja Tampereella pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon perjantaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut