Lähes viiden miljardin euron arvoinen kauppa: Venäläisoligarkki Abramovitshin omistama Chelsea vahvistaa joukkueen uudet omistajat

Joukkue myydään baseballseura LA Dodgersin osaomistajan johtamalle ryhmälle.

Chelsean Ruben Loftus-Cheek (3. vasemmalta) juhli maaliaan Crystal Palacea vastaan Wembleyn stadionilla Lontoossa huhtikuun 17. päivänä.

7.5. 7:26

Lontoo

Englannin Valioliigassa pelaava Chelsea kertoo tiedotteessaan, että yhdysvaltalaisen Todd Boehlyn johtama ryhmä ostaa jalkapalloseuran. Boehly on yhdysvaltalaisen baseballseura LA Dodgersin osaomistaja.

Sopimus on arvoltaan 4,25 miljardia puntaa eli noin 4,97 miljardia euroa. 2,5 miljardia puntaa käytetään joukkueen osakkeisiin ja 1,75 miljardilla on tarkoitus sijoittaa seuraan. Kaupan on määrä valmistua toukokuun lopulla. Brittilehti Guardianin mukaan myynnille tarvitaan Valioliigan ja Britannian hallinnon hyväksyntä.

Britannian hallitus on aiemmin asettanut Chelsean omistajalle, venäläisoligarkki Roman Abramovitshille talouspakotteita Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Lisäksi hänen varojaan on jäädytetty. Toimien vuoksi Abramovitsh joutui laittamaan seuran myyntiin. Seura kertoo, että osakkeiden ostosta saadut varat siirretään jäädytetylle britannialaiselle pankkitilille. Seuran mukaan Abramovitsh on vahvistanut, että tarkoituksena on lahjoittaa kaikki varat hyväntekeväisyyteen. Britannian hallinnolta tarvitaan hyväksyntä, jotta varat voidaan siirtää eteenpäin.

Abramovitshin on väitetty hankkineen vuonna 2003 lontoolaisseuran omistukseensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin käskystä, mutta Abramovitsh on kiistänyt väitteen.

Lontoolaisseura on noussut Abramovitshin omistusaikana yhdeksi Englannin menestyksekkäimmistä joukkueista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut