Italian ympäriajo käynnistyi Van der Poelin komealla kirillä, Suomen Hänninen oli 83:s – ”Päivästä tuli suhteellisen helppo”

Jaakko Hänninen starttasi uransa toiseen Italian ympäriajoon.

Mathieu van der Poel (keskellä) voitti Italian ympärajon avausetapin ennen Eritrean Biniam Girmayta (vasemmalla). Taustalla kaatuu Caleb Ewan.

6.5. 20:29

Alpecin-tallin hollantilaisajaja Mathieu van der Poel nappasi kärkipaikan maantiepyöräilyn Italian ympäriajon avausetapilla, joka alkoi Unkarin Budapestista ja päättyi Visegradin linnakaupunkiin. Täyden aikabonuksen kerännyt Van der Poel kukisti 195 kilometrin osuuden loppukirissä Eritrean Biniam Girmayn, Espanjan Pello Bilbaon ja joukon muita kuskeja.

Ympäriajo jatkuu lauantaina Budapestissa ajettavalla 9,2 kilometrin mittaisella aika-ajolla.

”Tiesin, että ajopaikka olisi avainasemassa. Huomenna on mielenkiintoista nähdä, pystynkö pitämään johtopaikkani aika-ajossa. Siitä tulee vaikeaa, mutta yritän”, van der Poel sanoi.

Mathieu van der Poel sai pukea avausetapin jälkeen Italian ympäriajon johtajan pinkin paidan ylleen.

Australian kova kirimies Caleb Ewan kaatui etapin loppuhetkillä ja jäi reilun minuutin kärjestä. Suomen ja AG2R Citroen -tallin Jaakko Hänninen oli maalissa 83:s, eroa kärkeen 1.16 minuuttia.

”Irtiotto oli sen verran pieni ja vaaraton, että päivästä tuli suhteellisen helppo. Päivä meni osaltani meidän Felix Gallin (18:s) ja Andrea Vendramen (9:s) suojelemisessa”, uransa toisen Italian ympäriajon aloittanut Hänninen kertoi tiedotteessa.

Kilpailu päättyy 29. toukokuuta 21. etappiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut