Kuuden Leijonan MM-passit voidaan leimata – Patrik Laine hävisi taistelun aikaa vastaan, mutta hänen MM-halunsa kertoi hänestä paljon

Marko Anttila, Lempäälän jätti, todisti jälleen, että hänellä on ekstravaihde maajoukkuepeleihin.

5.5. 21:59

Aamulehti

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen ykköshyökkäystriosta ei jäänyt Nokia-areenan torstai-illassa epäselvyyttä. Ykkösketjun Harri Pesonen ja Sakari Manninen kantoivat sinivalkoista paitaa jo vuoden 2019 MM-kultakisoissa ja olympiakullan tuoneissa helmikuun Kiinan kisoissa. Pekingissä mukana oli myös ketjun voimahyökkääjä Teemu Hartikainen.

Aiempien mestaruusjoukkueiden kärkihahmot näyttivät ammattimaisuutensa torstain Sveitsi-ottelussa, vaikka kunkin MM-kotikisojen paikka on auringonvarma. Trio nakutti kaksi maalia päätöserässä, kun Suomi heräsi toisen erän horroksestaan voittotaisteluun.

Hartikainen, 32, ja Manninen, 30, ovat monivuotiset ketjukaverit Salavat Julajev Ufasta. He ovat muodostaneet viime vuosina Markus Granlundin kanssa yhden veriliiga KHL:n parhaista ketjuista. Ruotsin Euro Hockey Tourin avauksessa Granlundin virkaa teki Sveitsin Luganossa leipänsä tienaava Pesonen, 33.

Leijonien muista hyökkäystrioista plussalle jäi vain Saku Mäenalasen, Hannes Björnisen ja Marko Anttilan kolmikko. Anttila, Lempäälän jätti, todisti jälleen, että hänellä on ekstravaihde maajoukkuepeleihin. Torstaista Anttilaa ja Ilveksessä kevään seurapelejä pelannutta Anttilaa ei ollut tunnistaa samaksi pelaajaksi. Etenkin alivoimalla Anttila oli Leijonissa kuin kotonaan – Ilveksessä kaukana siitä.

Mäenalasen, Björnisen ja Anttilan luottoketjulle sattui kohtalokas hama Sveitsin 3–1-maalissa, mutta muutoin heidän pelaamisensa oli erittäin hyvää. Trio raatoi yhdessä jo viime vuoden Suomen MM-hopeajoukkueessa ja ratkoi finaalin voittomaalillaan Leijonille olympiakullan.

Kisapassit leimattaviksi, kiitos.

Jere Innalan, Valtteri Filppulan ja Markus Nurmen sekä Toni Rajalan, Jere Sallisen ja Miro Aaltosen kolmikot jättivät paljon parantamisen varaa viikonlopun Tshekki- ja Ruotsi-peleihin Tukholmaan. Samoin teki Atte Ohtamaan ja Ville Pokan puolustajapari.

Iltalehti uutisoi torstaina, että Suomen sekä pelillinen että imagollinen lottovoitto ei toteutunut. Columbus Blue Jacketsin ja Tesoman tykki Patrik Laine ei kotikaupungissaan pelaa. Laine olisi tuonut Suomelle kaivatun ratkaisijan, jolla vieläpä on kokemusta päävalmentaja Jukka Jalosen valmennuksesta Nuorista Leijonista.

Jalonen kertoi Sveitsi-tappion jälkeen, että Laine olisi halunnut tulla, ja Leijonat olisi halunnut hänet, mutta viikkoja riesannut loukkaantuminen pilasi lopulta suunnitelmat. Laineen halu pelata sopimuksettomana NHL-pelaajana MM-kisoissa on poikkeus ja kertoo kaiken hänen suhtautumisestaan Leijonat-paitaan sekä uniikkiin mahdollisuuteen pelata Tampereella.

Suomi on kultaehdokas ilman Lainettakin, mutta voi veljet. Olisihan se ollut komeaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut