Etelä-Saimaa: "Punainen kolmonen" Lalli Partinen on kuollut

Suomen Lalli Partinen (5) USA-ottelussa Grenoblen olympialaisissa 17.2.1968.

5.5. 16:36

Suomalaisen jääkiekkoilun suurpelaajiin kuulunut Lalli Partinen on kuollut 80-vuotiaana, uutisoi Etelä-Saimaa. Lehden mukaan Partinen kuoli eilen Etelä-Karjalan keskussairaalassa.

Partisella oli todettu koronavirustartunta maanantaina. Partinen edusti 1959–1977 kestäneellä pääsarjaurallaan SaiPaa ja HIFK:ta, ja edusti Suomea kuudessa arvoturnauksessa. Hän toimi peliuransa jälkeen myös Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana 1986–1988.

Isokokoinen ja kovaotteinen Partinen tunnettiin lempinimillä "Idän jättiläinen" ja ”Punainen kolmonen”. Kovat otteet johtivat keväällä 1977 pitkään pelikieltoon, jonka jälkeen hänen peliuransa päättyi silloiseen pääsarjan jäähyennätykseen 858 minuuttia.

Partinen on Jääkiekkomuseon aateloima jääkiekkoleijona numero 52. Hänen pelipaitansa numerolla 3 on Lappeenrannan jäähallin katossa.

Eläkeläisenä Partinen valittiin Lappeenrannan kaupunginvaltuustoon 2012 sitoutumattoman Myö-kansalaisliikkeen ehdokkaana. Hän keräsi vaaleissa kuudenneksi eniten ääniä kotikaupungistaan ja istui valtuustossa yhden nelivuotiskauden.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut