Leijonat saapui Tampereelle – vahvistaako Patrik Laine Suomea kotikaupungissaan? ”Kaikki voivat vetää siitä johtopäätöksensä”

Leijonat korkkaa osaltaan Nokia-areenan torstain Sveitsi-ottelussa. MM-kisat kiinnostavat erityisen paljon tamperelaispelaajia.

Leijonien manageri Jere Lehtinen kertoi tiistai-iltana medialle A-maajoukkueen tilanteesta, kun MM-kotikisoihin on aikaa puolisentoista viikkoa.

3.5. 21:26

Aamulehti

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue saapui tiistaiksi ensimmäistä kertaa Tampereelle tulevien viikkojen kotipesäänsä. Leijonat kokoontui yhteen viimeiselle MM-leiriviikolleen. Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät Nokia-areenassa perjantaina 13. toukokuuta.

Leijonat pääsi tiistaina vetämään ensimmäiset luistimenpiirtonsa Tampereella. Vielä harjoituksia ei pidetty areenan päänäyttämöllä vaan Tapparalle ja Ilvekselle tutussa harjoitushallissa.

”Pääsimme haistelemaan uuden hallin tunnelmaa ja käymään tulevassa kisakopissa. Makea juttu. Mekin tästä kykenimme kävelemään treeneihin. Hieno halli, ja mikä parasta, se on tässä keskustassa”, Leijonien manageri Jere Lehtinen makusteli tiistai-illan MM-infossa.

Leijonat harjoittelee areenan syövereissä tiistaina ja keskiviikkona. Torstaina odottaa Ruotsin Euro Hockey Tourin turnauksen avausottelu Suomi–Sveitsi Nokia-areenassa.

Leijonat lentää heti ottelun jälkeen Tukholmaan, jossa se kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin. Tämän jälkeen sinivalkoinen miehistö palaa Tampereelle ensi tiistaiksi.

Viime viikon Suomi vietti Tshekin Ostravassa. Euro Hockey Tourin turnauksessa Suomi päihitti isäntämaan ja Itävallan, mutta hävisi Ruotsille.

”Tunnelma tiivistyy MM-kisojen lähentyessä ja joukkue lähestyy valmista. Katsomme tällä viikolla pelaajia ja julkaisemme sunnuntaina tai maanantaina MM-joukkueemme”, Lehtinen taustoitti.

Leijonat-manageri Lehtinen ja päävalmentaja Jukka Jalonen vierailivat Nokia-areenassa ensimmäistä kertaa jo 3. joulukuuta avajaispelissä Tapparan ja Ilveksen välillä.

”Olimme kiertäneet marraskuussa seitsemässä NHL-ottelussa. Kun kävelimme Tampereella areenaan sisään, ei se paljoa hävinnyt NHL-halleille. Katsomot ovat hieman pienemmät, mutta muuten halli on täysin NHL-tasoa. Siitä tuli hyvä fiilis”, Lehtinen arvioi.

Pelaajana 983 NHL-ottelua pelannut ja sekä Stanley Cupin että maailmanmestaruuden voittanut Lehtinen on nähnyt upealla urallaan satoja huippuluokan areenoita. Silti entisen hyökkääjäikonin suu kääntyy leveään hymyyn Tampereen tuoreesta kiekkonäyttämöstä puhuttaessa.

”Bostonissa ja Nashvillessa olimme viime syksynä. Sielläkin hallit ovat aivan keskustassa. Se on iso etu”, Lehtinen kehui.

Jere Lehtinen ja hyökkääjä Valtteri Filppula vaihtoivat muutaman sanan tamperelaishotellissa.

MM-kotikisojen pelaaminen Tampereella on näkynyt myös Lehtisen ja Jalosen tämänhetkisessä päätyössä – Suomen MM-joukkueen kokoamisessa. Nokia-areenan sijainti tarkoittaa sitä, että useilla tamperelaisilla huippukiekkoilijoilla olisi asunnoiltaan vain yksittäisten kilometrien mittainen, käveltävissä oleva matka MM-pyhättöön.

”Kyllähän näillä Tampereen pelaajilla on täysin selvää, että kotikisat kotikaupungissa ovat tuoneet oman säpinänsä. Se on hieno homma”, Lehtinen kertoi.

Pohjois-Amerikassa kautensa päättäneistä NHL-pelaajista Leijoniin liittyvät tällä viikolla maalivahti Harri Säteri (Arizona Coyotes), puolustaja Henri Jokiharju (Buffalo Sabres) ja hyökkääjä Juho Lammikko (Vancouver Canucks). Joel Armia (Montreal Canadiens) on mukana, jos hän läpäisee lääkärintarkastuksen.

NHL:n runkosarja päättyi maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Nelikosta Säteri asuu Tampereella ja on Toijalasta kotoisin. Jokiharju edusti junioreissa niin Kooveeta kuin Tapparaakin.

Leijonien NHL-kautensa päättäneiden pelaajien nelikko saattaa kasvaa viisikoksi. Viides pelaaja olisi Tappara-kasvatti, Columbus Blue Jacketsin tähti Patrik Laine. Laine, 24, tekaisi sinitakeille päättyneessä runkosarjassa 56 pistettä yhtä monessa ottelussa.

”Hänellä oli kahden viikon loukkaantuminen ja vieläkin on vaivoja päällä. Hän totta kai kiinnostaa meitä. Hän tekee ratkaisun. Ykkösasia on päästä terveeksi”, Lehtinen valotti Laineen tilannetta.

Laineella ei myöskään ole sopimusta ensi kaudeksi minnekään. Yleensä jo toinen Lainetta koskettavista asioista – tuore loukkaantuminen ja sopimuksen puuttuminen ensi kaudeksi – on riittänyt NHL-pelaajille perustelluksi syyksi jättäytyä pois MM-kisoista.

Voineekin päätellä, että Laineella on poikkeuksellisen korkea motivaatio pelata juuri kotikaupunkinsa historiallisissa MM-kinkereissä. Tampere on ollut MM-kisojen pääpaikka toistaiseksi vain kerran – vuonna 1965.

”Kaikki voivat vetää siitä johtopäätöksensä, mitä Laine miettii. Nämä ovat isoja juttuja pelaajille. Kaikille ei tule tällaista mahdollisuutta koskaan”, Lehtinen muistutti.

Työteliäs sentteri Hannes Björninen lähtee MM-leiritykseen valmiiksi silmä mustana.

NHL:n ensimmäinen pudotuspelikierros on pelattu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 15.–16. toukokuuta. Suomi aloittaa MM-turnauksensa Norja- ja Latvia-peleillä 13. ja 14. toukokuuta.

Kuinka pitkään aiotte odottaa mahdollisia NHL-vahvistuksia pudotuspeleistä?

”Meillä ei ole mitään takarajaa. Riippuu siitäkin, miten pelaamme tällä viikolla, ja miten otteluparit alkavat. Realismia on, että jos saat yhden maailman parhaista pelaajista auttamaan joukkuetta, niin totta kai se kiinnostaa meitä, mutta iso kuva on pidettävä mukana.”

Jääkiekon Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen ottelu Suomi–Sveitsi torstaina kello 18.30 Nokia-areenassa. Ottelu näkyy TV5:stä ja Discovery+-palvelusta.

Patrik Laine olisi kuuma vahvistus Leijonille. Laine pääsisi kisoissa pelaamaan kotikaupungissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut