Saksan koripallo­liigaan toinen suomalainen päävalmentaja – Joonas Iisalo vaihtaa seuraa ja roolia

Joonas Iisalon ja Tuomas Iisalon tiet erkanevat Bonnissa. Ensi kaudella he kohtaavat toisensa päävalmentajina, kun Joonas Iisalo siirtyy Heidelbergiin.

Joonas Iisalo Salon Vilppaan valmentajana vuonna 2017.

3.5. 14:18

Ensi kaudella Saksan koripallon Bundesliigassa nähdään kaksi suomalaista päävalmentajaa, kun Joonas Iisalo aloittaa USC Heidelbergin päävalmentajana. Seura kertoi tiistaina solmineensa kaksivuotisen sopimuksen 36-vuotiaan valmentajan kanssa.

Tällä kaudella Joonas Iisalo oli veljensä Tuomas Iisalon apuvalmentajana Bonnissa. Tuomas Iisalo, 39, valittiin Bundesliigan parhaaksi valmentajaksi.

Heidelbergin mukaan Joonas Iisalo on ollut Bonnissa paljon enemmän kuin vain apuvalmentaja.

”Moderni termi avustava päävalmentaja pätee häneen hyvin. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on vaikuttava ura apuvalmentajana ja päävalmentajana”, Heidelberg sanoi tiedotteessaan.

Joonas Iisalo sanoi tiedotteessa olevansa erittäin iloinen mahdollisuudestaan olla Heidelbergin seuraava päävalmentaja.

”Näen seuralla paljon mahdollisuuksia ottaa seuraava askel. Kolmen vuoden aikana Saksassa olen oppinut paljon Tuomakselta ja muilta valmentajilta. Uskon, että nyt on oikea aika tälle muutokselle”, Joonas Iisalo sanoi.

”Haluan tuoda kulttuurini ja pelityylini Heidelbergiin. Minun tavallani laitamme aina kollektiivin yksilön edelle. Nautin siitä, kun kaikki tekevät lujasti ja fiksusti töitä yhteisen tavoitteen eteen.”

Ennen Bonnia Joonas Iisalo oli Tuomas Iisalon kanssa Crailsheim Merlinsissä, jossa kaksikko ansaitsi kannuksensa ja maineensa Saksassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut