Lakko vaikuttaa Classic-kapteenin mestaruusjuhliin – ”Se tehtävä lankesi minulle aamusta alkaen”

Mestarit korostivat, kuinka äärettömän tasainen finaalisarja Nokian KrP.tä vastaan oli. Classic joutui pitkästä aikaa oikeasti ahtaalle.

Jussi Piha (vas.) sai nostaa mestaruuskannun ilmaan Juha Kivilehdon kanssa.

2.5. 22:26

Nokia

Nokian jäähallissa nähtiin maanantaina tutut juhlat kentällä ja pukukopissa, mutta sen jälkeiset tapahtumat poikkesivat ainakin merkittävässä määrin siitä mitä yleensä on nähty.

Tuttu seremoniamestari Janne Lamminen joutui luovuttamaan tehtävän jollekin toiselle.

”Ehdin piipahtaa juhlissa, mutta aika varhain pitää lähteä kotiin. Kun Tampereen lapsenhoitajat menivät lakkoon, niin se tehtävä lankesi minulle aamusta alkaen”, Lamminen "harmitteli".

Lamminen myönsi, että salibandyliigan kuudennen finaalin voitto ja mestaruus ei tullut yhtä vakuuttavalla pelillä kuin muutama aiempi.

”Täplät ratkaisevat, niitä saatiin neljä. Pelit eivät olleet helppoja, ja olisi voinut kääntyä toisinkin päin”, Lamminen myönsi.

Lopputulos oli lopulta 4–6, vaikka KrP johti puolivälissä 4–2. Classic vei mestaruuden voitoin 4–2.

”Tämä oli äärettömän tasainen sarja. Kaveri laittoi meidät todella ahtaalle”, tunnusti kymmenennen mestaruutensa voittanut Juha Kivilehto.

Lue lisää: Classic teki tempun, johon mikään muu joukkue ei olisi pystynyt – liigan kurinpito kyykkäsi kriittisellä hetkellä

Päävalmentaja Samu Kuitunen oli samoilla linjoilla kuin Lamminen.

”Olimme tässä sarjassa koko ajan pelin päällä, mutta ajoittain hieman lepsuilimme. Emme olleet skarppina. Vasta tässä viimeisessä pelissä pystyimme nousemaan loppua kohden sille tunnetasolle kuin mitä tarvittiin”, päävalmentajana lopettanut Kuitunen sanoi.

Kivilehto toimii ensi kaudella Classicin päävalmentajana. Hän sai kunnian nostaa pokaalin yhdessä Jussi Pihan kanssa.

”Sanoin Juhalle, että hän saa nostaa, koska ottaa nyt vastuun”, Lamminen hersytteli.

Piha oli siviilit päällä katsomossa. Yhden finaaliottelun hän oli penkin takana apuvalmentajana.

”Oli vaikeaa katsoa pelejä katsomosta, erätauoilla kävin tsemppaamassa kavereita kopissa. Tulevaisuudessa keskityn perheeseen ja työhön henkilöstövuokrauksen parissa. Valmentaminen kiinnostaa, mutta antaa nyt ajan kulua, mietin asiaa myöhemmin”, Piha sanoi.

Lue lisää: Jussi Pihan pelaajaura päättyi leikkauspöydälle – nyt hän tekee töitä urheilijoiden hyväksi ja muistuttaa nuoria tärkeästä asiasta

Classicin Albert Koskinen (vas.) teki elintärkeän 4–4-tasoituksen 18 sekuntia ennen toisen erän loppua.

Loppuvihellys aloitti Classicin juhlat Nokian jäähallissa.

Classic koki kauden aikana menetyksiä, kun kaksi profiilipelaajaa eli puolustaja Krister Savonen ja Piha loukkaantuivat.

Classicin runko pysyy koossa eli seitsemäs peräkkäinen mestaruus ensi kaudella on hyvinkin realistinen tavoite.

”Näiden kolmen lisäksi meillä ei ole varmoja lopettajia. Ensi kauden pelaajarunko on hyvällä mallilla. Uusista pelaajista tiedotetaan myöhemmin”, sanoi manageri Pasi Peltola.

Lue lisää: ”Se on ymmärretty Classicissa jo yli 20 vuotta” – näin tamperelaisseurasta kasvoi salibandykenttien valtias

KrP:n puolustaja Joni Henttonen kukitettiin jo ennen ottelua viimeisen kotiottelun takia. Lopulta ottelu jäi urankin viimeiseksi. Myös Tomas Estovirta ja Mikko Santanen lopettanevat.

”Opiskelen sairaanhoitajaksi Tampereella, se vie ajan. Sitten on kaksi lasta, ja heille pitää antaa aikaa. Näin pian ottelun jälkeen on muuten aika tyhjä olo”, Henttonen sanoi.

Lopullisen ratkaisun laukoi tyhjään maaliin Ville Lastikka. Hänelle mestaruus oli vasta toinen, kun kuuden suora on peräti yhdeksällä pelaajalla.

”En lähde vertaamaan viime kauden mestaruutta tähän kauteen. Jokainen mestaruuskausi on oma uniikki tarinansa”, Lastikka korosti.

Lastikka arveli Lammisen ja Sikkisen toimivan seremoniamestareina.

”He ja nuoremmat pelaajat”, Lastikka sanoi.

Lastikalle ja puoliso Emmi Riikilälle kävi näin samoin kuin Tapparan puolustaja Brady Austinille ja hänen tyttöystävälleen Braedyn Tuttonille. Miehet voittivat kultaa, LP Kangasalan pelaajat hopeaa.

”Ei ainakaan meillä kotona mitään kuittailla mitalien väristä. Juhlitaan mitaleita yhdessä”, Lastikka vakuutti.

Classicin aiemmat finaalivastustajat

2021 Oilers, voitot 4–0

2019 TPS, voitot 4–1

2018 Happee, tulos 6–2 Helsingissä

2017 EräViikingit, tulos 9–6 Helsingissä

2016 Oilers, tulos 8–2 Helsingissä

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut