Tampereen Classic juhlii jälleen Suomen mestaruutta! Konkari Kivilehto liikuttui

Seitsemäs finaali ennätettiin siirtää pois Hakametsästä.

Classicin Janne Lamminen nosti mestaruuskannun ilmaan.

2.5. 20:02 | Päivitetty 2.5. 21:41

Aamulehti

Tampereen Classic juhlii kuudetta perättäistä miesten salibandyliigan Suomen mestaruutta. Classic voitti Nokian KrP:n maanantaina 6–4 ja vei finaalisarjan nimiinsä voitoin 4–2.

Ottelu Nokian jäähallissa ratkesi reilu minuutti ennen täyttä aikaa, kun Ville Lastikka osui tyhjiin.

KrP johti kuudetta finaalia useampaan kertaan kahdella maalilla, mutta Classic nousi ohi.

Lue lisää: Classic teki tempun, johon mikään muu joukkue ei olisi pystynyt – liigan kurinpito kyykkäsi kriittisellä hetkellä

Tunteet ottivat kaiken voittaneista Classicin tähdistä vallan loppuvihellyksen jälkeen.

”On etuoikeutettu olo. Se, että saa tällä iällä olla mukana tässä ryhmässä, on niin kova juttu”, Classicin konkaripuolustaja Juha Kivilehto sanoi Ruudun lähetyksessä selkeästi liikuttuneena.

Kivilehto, 40, lopetti pelaajauransa. Hän siirtyy suoraan Classicin päävalmentajaksi. Mestaruus on Kivilehdolle jo kymmenes.

”Peli ei ollut loistavaa, mutta olimme sinnikkäitä. En muista, milloin omassa joukkueessa olisi ollut näin paljon haasteita kauden aikana”, Kivilehto sanoi.

Lue lisää: Lakko vaikuttaa Classic-kapteenin mestaruusjuhliin – ”Se tehtävä lankesi minulle aamusta alkaen”

Toisessa erässä nähtiin ikävännäköinen törmäys, kun Classicin Tuukka Salon ja Nokian KrP:n Tomas Estovirran päät kolahtivat yhteen pallontavoittelutilanteessa.

Tuomarit katsoivat Estovirran syylliseksi tilanteeseen. Hän sai viiden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Sami Johansson kavensi pelin 3–4:ään Estovirran jäähyn aikana. Hetkeä myöhemmin Johansson pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta hän laukoi ohi.

Classic tasoitti vielä toisen erän päätösminuutilla ylivoimalla.

Miesten salibandyliigan mahdollista seitsemättä loppuottelua ei olisi pelattu Hakametsässä, kuten alun perin piti. Liiga tiedotti kuudennen loppuottelun alussa, että pelipaikka siirtyy Tampereen kaupungin työntekijöitä koskevan lakon takia.

Mahdollinen seitsemäs finaali olisi pelattu Tampereen Classicin omassa kotihallissa Lempäälän Ideaparkissa keskiviikkona.

Viimeinen finaali vietiin alun perin Hakametsän jäähalliin, koska Lempäälän areenaan mahtuu vain 1 200 katsojaa. Sarjamääräysten mukaan viimeisiin finaaleihin on mahduttava paikalle vähintään 2 000 katsojaa. Liigan mukaan tästä määräyksestä olisi pidetty edelleen kiinni.

”On valitettavaa, että olosuhteet ovat kevään ratkaisupelien ollessa käynnissä tällaiset. En osaa vielä sanoa, miten Classic ja Ideapark saavat Bläk Boksiin mahtumaan 2 000 katsojaa”, liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoi tiedotteessa.

Nokian KrP:n Tomas Estovirta (vas.) ja Classicin Tuukka Salo törmäsivät kuudennen finaalin toisessa erässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut