Sveitsi pilasi Leijonien ensi-illan Nokia-areenassa – tulevassa MM-pyhätössä liki 10 000 katsojaa

Aamulehti seuraa Suomen ja Sveitsin välistä Euro Hockey Tourin ottelua tässä jutussa.

Sveitsi viimeisteli toisessa erässä kaksi maalia Jussi Olkinuoran selän taakse.

5.5. 17:03 | Päivitetty 5.5. 20:50

Aamulehti

Suomi ja Sveitsi aloittavat Ruotsin Euro Hockey Tourin turnauksen torstaina kello 18.30 Nokia-areenassa. MM-kotikisojen alkuun on enää kahdeksan päivää, kun on Suomen aika korkata osaltaan ensimmäistä kertaa tuleva MM-pyhättö.

Aamulehti seuraa ottelua ja ottelutapahtumaa tässä jutussa. Muista päivittää selaimesi tai sovelluksesi sivua, jotta näet uusimmat päivitykset. Näet tuoreimman päivityksen ylimpänä.

Liveseuranta:

Suomi–Sveitsi 2–3 (0–0, 0–2, 2–1)

Maalit:

0–1 Damien Riat (Killian Mottet) 27.21.

0–2 Damien Riat (Calvin Thurkauf, Janis Moser) 39.10 yv.

1–2 Harri Pesonen (Teemu Hartikainen) 40.52.

1–3 Christopher Bertschy (Andreas Ambühl) 44.17.

2–3 Teemu Hartikainen (Sakari Manninen, Teemu Hartikainen) 49.01.

Seuranta:

60min: Sveitsi kestää ja voittaa Leijonien ensimmäisen ottelun täällä Nokia-areenassa! Kiitos seurasta!

59min: Mikko Lehtonen ajaa väkivahvasti Sveitsin maalille. Hänet koukitaan kumoon. Leijonat ylivoimalle, kun 22 sekuntia kellossa.

58min: Leijonat ottavat aikalisän. Olkinuora pois maaliltaan!

58min: Suomi selvittää alivoiman. Vieläkö Suomi nousee?

56min: Suomen kirille paha jäähy. Teemu Hartikainen saa tämän kulmakamppailusta kevyin perustein.

52min: Suomen ykkösketju painaa pelin taas Sveitsin päätyyn. Harri Pesosen, Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen trio on ollut Suomen valiokolmikko tänään.

50min: 9552 katsojaa tänään Nokia-areenassa.

MAALI! Suomen ykkösketju iskee toisen maalinsa! Harri Pesonen katkaisee Sveitsin avaussyötön, Sakari Manninen tarjoilee ja Teemu Hartikainen sivaltaa 2–3:een. 2–3 Teemu Hartikainen (Sakari Manninen, Teemu Hartikainen) 49.01.

MAALI! Suomen kiri katkeaa kuin seinään! Sveitsi karkaa ylivoimahyökkäykseen, eikä Ville Pokka saa paikattua. Hieno maali Sveitsiltä. 1–3 Christopher Bertschy (Andreas Ambühl) 44.17.

42min: Suomi tullut aivan eri energialla tähän kolmanteen erään. Valtteri Filppulan kakkosketjulta hyvä myllytys. Ei maalia, mutta kotiyleisö innostuu. Perään Jere Sallinen läpiajossa, mutta Aeschlimann koppaa räpylällään.

MAALI! Suomi kaventaa! Teemu Hartikainen pyörähtää päädyssä ja pelaa Harri Pesoselle, joka leikkaa maalin eteen. Pesoselta tarkka laukaus maaliin. 1–2 Harri Pesonen (Teemu Hartikainen) 40.52.

40min: Kolmas erä käynnissä!

40min: Kaksi erää pelattu. Täyttä Sveitsin hallintaa tämä erä.

MAALI! Sveitsi tekee toisen! Lausannen hyökkääjä Damien Riat osuu. Calvin Thurkauf, Sveitsin ykkössentteri, pelaa upean syötön Olkinuoran editse, eikä Atte Ohtamaa tai Ville Pokka pääse katkomaan. 0–2 Damien Riat (Calvin Thurkauf, Janis Moser) 39.10 yv.

38min: Harri Pesonen kampitusjäähylle. Sveitsin ylivoima uudestaan jäälle.

38min: Sveitsi ei onnistu ylivoimallaan, mutta Olkinuora saa venyä pariin komeaan torjuntaan. Illan vaarallisin ylivoima toistaiseksi.

35min: Sveitsi pelin ensimmäiselle ylivoimalleen. Markus Nurmi jäähylle.

35min: Vaikea erä Suomelta. Sveitsi kääntää nopeasti ylivoimahyökkäykseen, kun Suomella on vaihto kesken. Olkinuora saa olkapäällään torjuttua Marco Mirandan laukauksen.

30min: Suomelle tämän erän paras paikka, mutta ei tule tasoitusta. Miro Aaltonen, päättyneen kauden KHL-pistenikkari, ei saa ohitettua Aeschlimannia. Edelleen mainostettava, että lapset ja nuoret pitävät hyvää meteliä areenassa.

MAALI! Sveitsi johtoon! Sveitsi pääsee ylivoimahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Killian Mottet tarjoilee Damien Riatille, joka nostaa rystyllä ylös. 0–1 Damien Riat (Killian Mottet) 27.21.

26min: Suomen kolmosketjulta vaikeampi vaihto. Kahdesti on Olkinuoran torjuttava maalipaikka. Sveitsi pelaa ilman NHL-vahvistuksiaan, joiden tunnetuimmat nimet ovat Timo Meier ja Nico Hischier, mutta ei näytä haittaavan.

25min: Ei jää tästäkään.

22min: Marco Miranda ottaa Sveitsin kolmannen kaksiminuuttisen. Toistaiseksi Suomen ylivoimasta ei ole jäänyt lapsille kerrottavaa.

20min: Toinen erä on alkanut!

20min: Ensimmäinen erä on pelattu! Tasainen, eikä kovinkaan sähköinen erä. Björnisen ketju Suomen parhaimmistoa.

19min: Sveitsi saa erän viimeiselle minuutille paikan, mutta Olkinuora pitää maalinsa puhtaana.

14min: Suomen nelosketju, jossa pelaavat Saku Mäenalanen, Hannes Björninen ja Marko Anttila, on jälleen ollut pirteä. Tämä nelikko pelasi yhdessä jo olympialaisissa ja viime MM-kisoissa. Nyt Oliwer Kaski pääsee kolmikon rakentamana laukomaan hyvästä paikasta – kenties paras maalipaikka tähän peliin. Sveitsin Aeschlimann torjuu varmasti.

13min: Suomelle toinen vaisu alivoima. Olkinuora pysäyttää vaikeimman laukauksen.

11min: Killian Mottet torppaa vauhdilla maalille ajaessaan Jussi Olkinuoran maahan. Mottetille jäähy. Suomi toiselle ylivoimalleen.

8min: Sveitsi saa ensimmäisen hyvän paikan irtokiekosta, mutta Jussi Olkinuora ottaa molemmat kiekot kiinni. Hauska huomata kuinka katsomossa on paljon junioreita ja he pitävät isointa meteliä ”Suomi!”-huutoineen.

Leijonien ylivoimaviisikot:

1: Lehtonen – Hartikainen – Manninen – Nurmi – Innala.

2: Kaski – Vatanen – Rajala – Filppula – Pesonen.

6min: Leijonien ylivoima ei tuo maalia. Suomi on saanut pelattua muutaman ohjurikiekon Sandro Aeschlimannin maalille, mutta Sveitsi on puolustanut nämä hyvin.

2min: Suomi pääsee ylivoimalle. Marko Anttila kampataan kumoon keskialueella. Andre Heim jäähylle.

0min: Ottelu on käynnistynyt!

Nokia-areenassa ollaan valmiit alkamaan. Paikalla on mukavasti väkeä, varmaan vajaa kymppitonni. Ilveksen ja Tapparan pudotuspeliotteluiden jälkeen tunnelma on toki kevyt, mutta eiköhän tunnelma nouse kohti kattoa MM-kisojen aikana.

Ennen ottelun alkua nähtiin Leijonien hieno videoshow, palkittiin Suomen jääkiekkoliiton puolelta ansioituneita kiekkoihmisiä ja pidettiin hiljainen hetki puolustajaikoni Lalli Partisen muistolle. Partinen, 80, kuoli eilen.

Tervetuloa liveseurannan pariin!

Suomen kokoonpano:

Maalilla:

45 Jussi Olkinuora

Varalla:

35 Frans Tuohimaa

1:

82 Harri Pesonen – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen

4 Mikko Lehtonen – 7 Oliwer Kaski

2:

21 Jere Innala – 51 Valtteri Filppula (C) – 61 Markus Nurmi

81 Kalle Maalahti – 42 Sami Vatanen (A)

3:

25 Toni Rajala – 76 Jere Sallinen – 15 Miro Aaltonen

50 Mikael Seppälä – 38 Juuso Hietanen

4:

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)

55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut