Ristolainen jäi ulos Leijonista, Patrik Laineen pelaaminen on epävarmaa loukkaantumisen vuoksi: ”Eiköhän se selviä ihan lähipäivinä”

Jukka Jalosen mukaan Patrik Laine haluaisi pelata MM-kisoissa, mutta esteenä voi olla terveystilanne kuten Rasmus Ristolaisella.

Columbuksen Patrik Laineen MM-kisamatkan kohtalosta saatetaan saada lähipäivinä varmuus.

2.5. 14:33 | Päivitetty 2.5. 14:35

Puolustajajärkäle Rasmus Ristolainen puuttuu taas kerran Leijonien jääkiekon arvokisajoukkueesta.

Ristolainen, 27, on puhuttanut kiekkoa seuraavia vuodesta toiseen, kun hän ei ole kertaakaan pelannut MM-kisoissa, vaikka NHL-kaudet ovat päättyneet aikaisin keväällä.

Turusta lähtöisin oleva Ristolainen oli myös se pelaaja, joka ei saanut kutsua viime kesänä Leijona-tapaamiseen Vanajanlinnaan. Vielä siinä vaiheessa oli ajatuksena, että NHL-pelaajat osallistuisivat Pekingin olympialaisiin.

”Joo, totta kai”, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vastasi kysymykseen, oliko Ristolainen mukana valintakeskusteluissa.

”Hän on loukkaantunut, eikä pystynyt pelaamaan loppukautta.”

Ristolainen pelasi viimeksi Philadelphian riveissä 12. huhtikuuta Montrealia vastaan, mutta alkaisi olla valmis takaisin.

”Olen lähes sataprosenttisessa kunnossa ja voisin aloittaa harjoittelun myöhemmin [tällä] viikolla”, Ristolainen sanoi Flyersin kauden päättävässä mediatilaisuudessa vappupäivänä.

Loukkaantumisestaan Ristolainen antoi vain lyhyen kuvauksen: ”Ylävartalovamma.”

Ristolainen lisäsi, ettei ole ollut urallaan kovinkaan paljon loukkaantuneena, ja siksi vamma otti päähän tavallistakin enemmän.

Jalonen ei lähtenyt avaamaan, oliko Ristolaisen toipuminen heidän mielestään riittävän pitkällä.

”Ei sellaisia kannata ruveta mietiskelemään. Loukkaantunut mikä loukkaantunut.”

Laine haluaisi kotikisoihin

Leijonat odottaa yhtä pelaajaa NHL:n runkosarjan päättäneistä joukkueista. Maaliruisku Patrik Laine kiinnostaisi Jalosta ja joukkueen valmennustiimiä.

”Laineen tilanne on vielä vähän auki. Hänellä on ollut kanssa loukkaantuminen.”

Jalonen sanoi, että halukkuutta Laineella olisi, ”mutta terveystilanne ratkaisee koko homman.”

”Eiköhän se selviä ihan lähipäivinä, mikä hänen tilanteensa on.”

Lue lisää: Patrik Laine ennakoi tekevänsä jatkosopimuksen Blue Jacketsin kanssa

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät maanantain ja tiistain välisenä yönä, jolloin lähes koko suomalaisen kiekkoilun ykkösrivi pääsee hiljalleen pudotuspelivauhtiin.

”Me katsomme, mitä siellä rupeaa tapahtumaan. Siitä näemme osviittaa, kun eihän sieltä käytännössä kukaan kerkeä tänne ennen kuin meidän pelit alkavat. Siinä nähdään, kuinka mielekästä odotella, jos sarja venyvät.”

”Päätöksiä ei ole tehty, mutta ei myöskään suljettu pois.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut