Kaksi ruotsalaista juhli Venäjällä KHL-mestaruutta ja sai kritiikki­ryöpyn: ”Ovatko nämä oikeasti sopivia pelaajia maajoukkueeseemme?”

”Putinin pienet propagandapojat”, ivasi Aftonbladetin toimittaja KHL-kauden loppuun asti pelanneita ruotsalaisia.

Klas Dahlbeck ja Adam Reideborn pelasivat KHL-kauden loppuun Moskovan TsSKA:ssa. Arkistokuva.

2.5. 11:19

Jääkiekon KHL-liiga päättyi lauantaina Moskovan TsSKA:n mestaruusjuhliin, kun Metallurg Magnitogorsk kaatui seitsemännessä finaalissa lukemin 4–1 ja mestaruus irtosi otteluvoitoin 4–3.

Mestarien riveissä pelasi kaksi ruotsalaispelaajaa, ja KHL julkaisikin Twitterissä yhteiskuvan Klas Dahlbeckista ja Adam Reidebornista, jotka hymyilevät kultamitalit kaulassa.

”Ruotsalainen mestaruuskaksikko”, luki twiitissä, joka sai todella tylyn vastaanoton.

Jääkiekko on Venäjällä merkittävä osa presidentti Vladimir Putinin propagandakoneistoa, ja esimerkiksi TsSKA:n kotiottelussa oli näkyvästi esillä Putinia ja Venäjää tukevia iskulauseita.

Suurin osa länsimaisista pelaajista lähti Venäjältä maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuussa, mutta osa jäi.

Suomalaisista SKA Pietarin Mikko Lehtonen pelasi kauden loppuun. Iltalehti kertoi vappuna, että sopimuksen purkamisesta olisi seurannut kahden miljoonan euron sakko.

Lehtonen on saanut kahden viime kuukauden aikana osakseen kritiikkiä, ja samoin kävi mestaruuden voittaneelle ruotsalaiskaksikolle.

Aftonbladetin toimittaja Marcus Leifby ei säästele sanojaan arvostellessaan Dahlbeckia ja Reidebornia.

”Ei tarvita filosofian kandidaatin tutkintoa ymmärtääkseen, kuinka helvetin huonolta tämä näyttää”, Leifby kirjoittaa.

Hän peräänkuuluttaa vastuuta myös Ruotsin jääkiekkoliitolta MM-joukkueen valintojen suhteen.

”Häviävässä joukkueessa pelasi Linus Videll, ja tämä kolmikko on yhdessä muiden ruotsalaisten kanssa valinneet kauden päättämisen Venäjällä Putinin pieninä propagandapoikina.”

”Ovatko nämä oikeasti sopivia pelaajia maajoukkueeseemme?”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut