Leijoniin mukaan lisää NHL-pelaajia ja kaksi Tapparan mestaria

Torstaina Tampereella Sveitsin kohtaava Suomen maajoukkue saa odotetusti lisävahvistuksia.

Tapparan puolustaja Otto Leskinen sai kutsun maajoukkueeseen.

2.5. 10:13 | Päivitetty 2.5. 10:50

Aamulehti

Jääkiekon MM-kotikisoihin valmistautuva miesten maajoukkue alkaa vähitellen saada lopullista muotoaan.

Suomi aloittaa Ruotsin EHT-turnauksen pelaamalla torstaina Tampereella Sveitsiä vastaan. Joukkueessa nähdään jälleen uusia, mutta tuttuja kasvoja.

Buffalon puolustaja Henri Jokiharju kertoi jo eilen liittyvänsä Leijonien mukaan. Hänen lisäkseen joukkueeseen saapuvat NHL:stä ainakin Arizona-maalivahti Harri Säteri ja Vancouver-hyökkääjä Juho Lammikko.

Tuloillaan on myös Montrealin hyökkääjä Joel Armia, joka ei ole koskaan aiemmin pelannut A-maajoukkueessa.

Leijonien manageri Jere Lehtinen kertoo liiton tiedotteessa, että Armian on vielä läpäistävä lääkärintarkastus ja osallistuttava Canadiensin päätöspalaveriin ennen maajoukkueen matkaan liittymistä.

Tappara-pakeille kutsut

Suomen mestaruuden voittanesta Tapparan joukkueesta mukaan liittyy kaksi puolustajaa. Mikael Seppälä kuului viime kevään MM-hopeajoukkueeseen, mutta Otto Leskisellä arvokisaedustuksia ei vielä ole.

Lue lisää: Mikael Seppälä säikähti suotta – Tapparan puolustajajärkäle pelasi koronan jälkeen uransa parasta jääkiekkoa: ”Heti valmiina, jos MM-kutsu tulee”

SM-finaaleista maajoukkueeseen liittyy myös TPS-laitahyökkääjä Markus Nurmi. Nurmi voitti pudotuspelien pistepörssin ja oli monin tavoin kevään näkyvimpiä pelaajia.

Tšekin EHT-turnauksen väliin jättänyt Hannes Björninen palaa Leijoniin, turnauksessa loukkaantunut Niklas Friman puolestaan poistuu riveistä. Frimanin tilannetta arvioidaan vielä myöhemmin uudelleen.

Joukkueesta putosivat uusimmassa karsinnassa myös puolustaja Arttu Pelli sekä hyökkääjät Eemil Erholtz, Ville Petman ja Valtteri Ojantakanen.

Leijonien kokoonpanoa arvioidaan vielä viimeisen leiriviikon jälkeen kertaalleen.

”Viimeiset pelit ovat tärkeitä näytön paikkoja mukana oleville. Yhtä lailla tarkkailemme vielä Euroopan sarjoja ja NHL:ää, miten ensimmäinen pudotuspelikierros etenee”, Lehtinen kertoo.

Ovi sulkeutuu KHL:ään palaavilta

Lehtinen kommentoi myös sunnuntaista uutista, jonka mukaan Juha Metsola, Jyrki Jokipakka ja Miro Aaltonen olivat tehneet sopimukset KHL:n Avtomobilist Jekaterinburgin kanssa.

Lue lisää: KHL-joukkue julkaisi kolmen suomalaisen sopimukset – Yle: Juha Metsolan sopimus on solmittu jo tammikuussa

Metsolan agentti Jarmo Kork ennätti pian kertomaan Yle Urheilulle, että nyt julkaistu sopimus on allekirjoitettu tammikuussa. Lehtisen mukaan tämä on tilanne myös maajoukkueessa parhaillaan olevan Aaltosen kohdalla.

”Hän solmi sopimuksen kaudesta 2022–2023 ennen olympialaisia, ja purkutoimet aloitettiin välittömästi Ukrainan sodan käynnistyttyä. Lopullinen sinetti sopimuksen purulle pitäisi olla päivien tai jopa tuntien kysymys”, Lehtinen kertoo tiedotteessa.

”Suomen Jääkiekkoliiton kanta on, etteivät Venäjällä ensi kaudella pelaavat pelaajat voi pelata maajoukkueessa”, tiedotteessa kerrotaan.

Leijonat Ruotsin EHT-turnauksessa

Suomi kohtaa Tampereella Nokia-areenassa torstaina 5.5. Sveitsin. Tukholmassa Leijonat pelaa lauantaina Tšekkiä ja sunnuntaina Ruotsia vastaan.

Maalivahdit:

29 Säteri Harri

30 Westerholm Niclas

35 Tuohimaa Frans

45 Olkinuora Jussi

Puolustajat:

2 Pokka Ville

4 Lehtonen Mikko

7 Kaski Oliwer

10 Jokiharju Henri

18 Saarijärvi Vili

28 Leskinen Otto

38 Hietanen Juuso

42 Vatanen Sami

50 Seppälä Mikael

55 Ohtamaa Atte

81 Maalahti Kalle

Hyökkääjät:

12 Anttila Marko

15 Aaltonen Miro

20 Ojamäki Niko

21 Innala Jere

23 Nenonen Markus

24 Björninen Hannes

25 Rajala Toni

40 Armia Joel

51 Filppula Valtteri

52 Palmu Petrus

61 Nurmi Markus

65 Manninen Sakari

70 Hartikainen Teemu

76 Sallinen Jere

80 Mäenalanen Saku

82 Pesonen Harri

91 Lammikko Juho

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut