Katie Taylor ja Amanda Serrano iskivät toisiaan kuin viimeistä päivää – voittaja valikoitui perinteiseen tapaan

Jopa helposti voi sanoa, että kyseessä oli kaikkien aikojen naisten nyrkkeilyottelu, kirjoittaa Ismo Uusitupa.

Katie Taylor (vas.) ja Amanda Serrano ottelivat Madison Square Gardenissa.

1.5. 21:26 | Päivitetty 1.5. 22:07

Ammatti­nyrkkeilyn historiassa käännettiin uusi luku sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Nyrkkeilyn mekassa, Madison Square Gardenissa New Yorkissa, oli ensimmäistä kertaa koskaan pääotteluna naisten nyrkkeilyä. Paikalla oli lähes 20 000 katsojaa.

Etukäteen ottelua hehkutettiin suureksi otteluksi ilman sukupuolista painotusta.

Ja niin siinä vain kävi, että irlantilaisen Katie Taylorin ja puertoricolaisen mutta Brooklynissa New Yorkissa asuvan Amanda Serranon kevyensarjan mestaruusottelu oli kaiken ennakkokohun arvoinen.

Vahvaa ja vauhdikasta nyrkkeilyä, jossa esimerkiksi sitomista oli todella vähän.

Jopa helposti voi sanoa, että kyseessä oli kaikkien aikojen naisten nyrkkeilyottelu. Melkein tekisi mieli sanoa, että kyseessä oli tämän vuoden kiinnostavin nyrkkeilyottelu, vaikka yksi raskaansarjan mestaruusottelukin on jo käyty Tyson Furyn johdolla.

Höyhensarjan mestari Serrano laittoi Taylorin niin tiukoille, että etenkin ottelun puolivälissä näytti selvältä, että Serrano vie ottelun nimiinsä. Viidennessä erässä Taylor oli lähellä luvunlaskua, mutta selvisi lopulta tokkurastaan.

Tämän jälkeen Serrano joko alkoi varmistella voittoaan tai väsyi, mutta hyökkääminen jäi vähemmälle, ja Taylor pääsi otteluun mukaan. Ottelun huipennus nähtiin viimeisen, kymmenennen erän lopussa, kun molemmat iskivät toisiaan kuin viimeistä päivää.

Tässä kohtaa voi toki pysähtyä ja miettiä, onko tällaisessa mätkimisessä mitään järkeä. Vastaus lienee ei, mutta aika harvoin huippu-urheilussa on todellista järkeä.

Oliko Taylor sitten oikeasti parempi, koska kolmesta tuomarista kaksi sai hänet voittajaksi?

Kymmenestä erästä Serrano oli vähintään puolessa parempi, mutta ottelun loppupuolella Taylor oli lievästi hallitsevampi.

Ratkaisu oli melkoisen klassista ammattinyrkkeilyn tuomaritoimintaa. Haastajan pitää usein olla melko lailla parempi, jotta hän yltäisi edes ratkaisemattomaan, jos tyrmäysiskua ei löydy. Lisäksi vaikka Serrano otteli ”kotikentällään”, järjestävä taho oli Taylorin leiristä.

Taylor, 35, on nyt voittanut kaikki 21 otteluaan ammattilaisena. Tässä luvussa on mukana myös Eva Wahlströmin voittaminen vuonna 2018. Lauantai-illan ottelu oli toinen kerta, kun Taylor oli hätää kärsimässä – vuonna 2019 Delfine Persoon horjutti irlantilaista.

Toivottavasti promoottori Eddie Hearn pitää lupauksensa ja yrittää järjestää uusintaottelun – mahdollisesti 80 000 katsojan stadionille Irlannissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut