Nuori suomalainen kiskaisi kovan tuloksen moukarinheitossa – oma ennätys parani yli kolmella metrillä

Moukarinheittäjä Sara Killinen nousi isolla ennätysparannuksella Suomen kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi.

1.5. 11:56

STT

Moukarinheittäjä Sara Killinen paransi ennätystään yli kolmella metrillä ja heitti toiseksi tuloksella 69,50 Yhdysvaltain Tucsonissa käydyssä Desert Heat Classic -kilpailussa. 21-vuotiaan Killisen aiempi ennätys oli tänä keväänä syntynyt 66,37.

Ennätyksellään Killinen nousee 22-vuotiaiden naisten Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi edellään vain Krista Tervo ja Silja Kosonen. Naisten vastaavassa tilastossa Killinen on kuudes.

Tucsonin kilpailun voitti Yhdysvaltain Brooke Andersen ennätyksellään ja kauden kärkituloksella 79,02.

"En voi sanoa, että tulos yllätti, mutta jännitti ihan törkeästi jo eilen, kun treenattiin yhdessä Andersenin kanssa. Rinki oli täydellinen, samoin sää. Rinki oli niin nopea, että minun jalkani eivät vielä olleet sille tarpeeksi nopeassa kunnossa. Jos nyt olisi ollut hitaampi rinki, en olisi heittänyt noin pitkälle”, Killinen kertoi tiedotteessa.

Killinen opiskelee Virginia Tech -korkeakoulussa.

"Kun kauden muut kisatulokset ovat olleet 65–66 metrin tuntumassa, se varmaan on minun tasoni tällä hetkellä. Hyvä tietää, että onnistuneella heitolla voi heittää pitkälle. Kyllä 70-metrinenkin toiveissa on”, Killinen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut