Näiden kaikkien asioiden pääkaupunki Tampere jo on – onko seuraavana vuorossa urheilu?

Tampere on palloilujen pääkaupunki, kirjoittaa Aamulehden urheilutoimittaja Mikko Husa kolumnissaan.

2.5. 7:00

Aamulehti

Tampere on Suomen teatteripääkaupunki. Tampere on myös Suomen saunapääkaupunki, toki lähikuntien ansiokkaalla tuella, mutta yhtä kaikki.

Ja jos luitte Aamulehdestä vapunaaton listauksen tamperelaisesta ja pirkanmaalaisesta kirjallisuudesta, joka ilmestyy tänä vuonna vapun ja joulun välisenä aikana, on vaikea väittää vastaan, etteikö ansiolistalle kuuluisi arvonimi kirjallisuuden pääkaupunki.

Lue lisää: Ota lista talteen ja riennä tekemään varauksia kirjastoon: listasimme 80 pirkanmaalaista uutuuskirjaa, joista lähikuukausina puhutaan

Ainakin lasten- ja nuortenkirjallisuuden pääkaupunki, jos siellä Helsingissä halutaan aloittaa kateellinen marmatus.

Tampere on myös Suomen siipipääkaupunki, jostain kumman syystä kylläkin.

Entäpä urheilu? Näinä aikoina on erittäin helppo jatkaa komean korskeaa listaa: Tampere on Suomen jääkiekon pääkaupunki. Tapparan mestaruus ja Ilveksen pronssi kiekkoliigassa tarkoittavat sitä, että lisäselvityksiä ei todellakaan kaivata.

Ja tietysti Tampere on Suomen areenapääkaupunki, valovuoden etumatkalla kaikista muista maamme paikkakunnista.

Voisiko Tampere olla yksinkertaisesti Suomen urheilupääkaupunki? Mietitäänpä hetki.

Ja heti alkuun varoituksen sana. Seuraavassa puhutaan tamperelaisen urheilun ohella koko Pirkanmaasta. Tampere saa kuitenkin toimia ikään kuin markkinointinimenä ja brändäyksen vetojuhtana hieman samaan tapaan kuin taannoisessa Euroopan kulttuuripääkaupunkihaussa.

Tampereen nimi komeili kärjessä, mutta ponnistus oli pitkälti koko maakunnan yhteinen.

Salibandy antaa heti vahvan puoltolauseen. Tampereen Classicin ja Nokian KrP:n kiihkeä miesten liigan finaalisarja jatkuu maanantaina.

Viime kesänä Tampere otti oman paikkansa pesäpallon pääkaupunkina, kun Manse PP:n miehet ottivat mestaruuden ja naiset pronssia.

Lentopallossa VaLePa miehissä ja LP Kangasala naisissa ovat omien mestaruussarjojensa kestomenestyjiä. Myös Oriveden Ponnistuksen naiset kuuluvat pääsarjan valioihin.

Koripallossa Pyrinnön ja BC Nokian miehet tahkoavat itseoikeutetusti korisliigaa. Jalkapallossa Ilves pelaa liigaa sekä naisissa että miehissä. Miesten jalkapalloliigassa FC Haka vaikuttaa vakiinnuttaneen jälleen paikkansa.

I rest my case: Tampere on palloilujen pääkaupunki. Piste.

Parannettavaakin löytyy. Kansan syvien rivien rakastamista lajeista Tampereella on yleisurheiluun tarjota monta valovoimasta nimeä, mutta hiihtoa, yhdistettyä, mäkihyppyä ja ampumahiihtoa on jo vaikeampi hehkuttaa.

Yksi Heinolassa asuva Krista Pärmäkoski ei kesää tee, jos noin voi sanoa.

Siispä seurat huomio, nyt tarvitaan nopeita toimia ja mainittujen lajien teho-ohjelmia. Tarvitaan vain muutama kansallisen tason menestyjä ja kas, Tampereen luokitus palloilujen pääkaupungista nousee taatusti urheilupääkaupungiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut