Stanley Cup -voittaja David Krejcin komea ura voi päättyä Tampereella – ”99-prosenttisen varmasti viimeiset kisani”

David Krejcin ammattilaisuran viimeinen luku saatetaan kirjoittaa Nokia-areenassa toukokuun MM-turnauksessa.

David Krejci muistetaan parhaiten Boston Bruinsista, jossa hän pelasi koko mittavan NHL-uransa ajan.

30.4. 16:50

Aamulehti

Stanley Cup, MM-pronssia ja kaikkiaan yli 1 100 NHL-ottelua. Tsekkihyökkääjä David Krejcin ura ammattilaisena on ollut pitkä ja komea.

Toukokuussa Tampereella pelattavat jääkiekon miesten MM-kisat tulevat olemaan Krejcille, 36, ainakin jonkinlainen päätepiste. Voi olla, että koko uran viimeiset ottelut pelataan Nokia-areenalla.

”Olen todella motivoitunut, sillä nämä ovat 99-prosenttisen varmasti viimeiset kisani. Tulen antamaan kaikkeni, ja toivottavasti palaamme Suomesta menestyneinä”, Krejci kertoi tsekkiläiselle Hokej.cz-sivustolle.

Krejci muistetaan parhaiten Boston Bruinsista, jossa hän pelasi koko NHL-uransa ajan vuosina 2006–2021. Luottosentteri juhli mestaruutta Bruinsin kanssa vuonna 2011, ja kahta vuotta myöhemmin hän voitti pudotuspelien pistepörssin ylivoimaisesti.

Kuluvaksi kaudeksi Krejci palasi kotiin ja kasvattajaseuraansa HC Olomouciin, ja hän oli Tsekin liigan pistepörssin 12:s tehtyään 51 ottelussa tehot 20+26.

MM-kisojen jälkeen Krejcin aikomuksena on palata perheensä luo Pohjois-Amerikkaan. Uransa jatkoa hän aikoo miettiä vielä parin kuukauden ajan.

”Minun täytyy järjestellä ajatukseni rauhassa. Lapset ovat jo vanhempia ja menevät kouluun, joten minun täytyy miettiä sitäkin. Päätökseen vaikuttaa moni asia”, Krejci kertoi.

”Ehkä urani päättyy, en tosiaankaan vielä tiedä. Mutta kun sanon että se loppuu, silloin se todellakin loppuu – en välitä mitä muut ajattelevat tai jos heidän mielestään voisin vielä pelata jossain.”

Jaloselta luottoa?

Krejci tulee kuulumaan Kari Jalosen valmentaman joukkueen konkareihin, mikäli hänet valitaan lopulliseen kisajoukkueeseen – kuten erittäin todennäköisesti tulee tapahtumaan.

Tsekin EHT-turnauksen aikaan Krejci jo harjoittelee maajoukkueen mukana, mutta ei vielä pelaa. MM-turnaus olisi hänelle uran neljäs.

Lue lisää: Pelaako Patrick Kane Nokia-areenassa? Nämä NHL-tähdet voivat vapautua Tampereelle MM-kisoihin

Krejci kuului Tsekin joukkueen kapteenistoon Pekingin olympiaturnauksessa. Tsekki jäi turnauksessa vasta yhdeksänneksi, mikä tarkoitti lähtöpasseja edelliselle päävalmentajalle Filip Pesanille.

Vuosituhannen vaihteessa jopa kolme perättäistä maailmanmestaruutta voittaneen Tsekin kultasuoni on kuivunut täysin. Ylipäätään edellinen mitali on kymmenen vuoden takainen pronssi keväältä 2012 Helsingin ja Tukholman jakamista kisoista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut