BC Nokian kasvatti Veera Pirttinen juhli Slovakian koripallomestaruutta

Pirttisen seura Piestanske Cajky voitti seurahistorian ensimmäisen mestaruuden.

28.4. 19:37

Aamulehti

Suomalainen koripalloilija Veera Pirttinen juhli keskiviikkona Slovakian koripallomestaruutta. Piestanske Cajkya edustava Pirttinen on BC Nokian kasvatti.

Cajky voitti ratkaisevassa Slovakian pääsarjan finaalissa MBK Ruzomberokin 63–44 kotikentällään ja pääsi juhlimaan mestaruutta voitoin 3–1.

Laiturin paikkaa pelaava 25-vuotias Pirttinen tilastoi ratkaisevassa finaalissa yhden syötön ja peliaikaa 7 minuuttia ja 23 sekuntia.

Cajky oli finaaleissa seitsemättä kertaa kahdeksan edellisvuoden aikana, mutta saavutti vihdoin historiansa ensimmäisen mestaruutensa. Finaalivastus oli voittanut kolme aiempaa mestaruutta.

”Cajky on pitkän linjan hopeajoukkue. Viime kaudella finaalisarja meni viidenteen otteluun ja kyllä täällä sitä mestaruutta odotetaan”, Pirttinen kertoi ennen finaalisarjaa Koripalloliiton kotisivuilla.

Mestaruus oli suuri palkinto seuran pitkäjänteiselle työlle.

”Olemme tehneet kauden aikana kovasti töitä ja tässä hieno palkinto siitä. Seuran ensimmäinen mestaruus monen hopean jälkeen. Erittäin hieno suoritus”, Pirttinen iloitsi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteessa.

Hän oli keväällä kuukauden pois pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi, mutta pääsi palaamaan kevään ratkaisupeleihin.

Pirttinen on pelannut aiemmin ulkomailla Saksan Bundesliigassa ja Islannin pääsarjassa. Kaudella 2020–2021 hän pelasi Lappeenrannan Catzissa loistokauden ja oli Korisliigan toiseksi paras suomalainen pisteidentekijä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut