Aamulehti mukana: Tempauksella kerätään talviurheiluvarusteita lapsille ja nuorille – lahjoittamalla saa lippuja Tampereen MM-peleihin

Jääkiekko- ja hiihtovarusteita voi lahjoittaa Hakametsän jäähallilla 4. ja 5. toukokuuta. Lahjoittaja saa MM-kisalippuja pian alkaviin jääkiekon MM-kisoihin Nokia-areenaan.

Hakametsän jäähallin BC-ovelle voi tuoda jääkiekko- ja hiihtovarusteita. Tampereen kaupungin apulaispormestari Matti Helimo toivottaa ihmiset tervetulleiksi tuomaan lahjoituksia. Vastineeksi saa lippuja jääkiekon MM-kisoihin Tampereelle.

30.4. 8:55 | Päivitetty 4.5. 12:03

Aamulehti

Toukokuun alussa on mahdollisuus laittaa hyvä kiertämään ja päästä samalla nauttimaan MM-jääkiekon tunnelmasta uudessa Nokia-areenassa.

Tampereen kaupunki kerää yhteistyössä tämän vuoden jääkiekon MM-kisojen ja Aamulehden kanssa jääkiekko- ja hiihtovarusteita niitä tarvitseville lapsille ja nuorille.

Vastineeksi lahjoitetuista varusteista saa ottelulipun MM-kisoihin tai vaihtoehtona Aku Ankan taskukirjan. Lippuja on tarjolla ainakin otteluihin Norja–Iso-Britannia, Tsekki–Itävalta ja Ruotsi–Norja. Lippuja on jaossa rajoitettu määrä.

Liikuntavälineitä vastaanotetaan keskiviikkona 4.5. ja torstaina 5.5. kello 10–15. Paikkana on Tampereen Hakametsän jäähallin ovi BC.

Erityisesti tarvetta on luistimille, suojille ja mailoille sekä suksille, monoille ja sauvoille. Lahjoittaa voi vain käyttökuntoisia varusteita.

Harrastamisen mahdollisuus kaikille

Taustalla on olympialaisten ja tulevien MM-kotikisojen luoma innostus, kertoo Tampereen kaupungin apulaispormestari Matti Helimo.

Kummolan Kale [Kalervo] soitti olympialaisten ja MM-kisojen välissä ja lähdettiin ideoimaan”, Helimo taustoittaa ajatuksen syntyä.

Tampereella on laajat ja monipuoliset mahdollisuudet harrastaa talvilajeja. Hyväntekeväisyyskeräyksellä halutaan mahdollistaa harrastamisen mahdollisuus kaikille.

”Meillä on tosi hyvä tilanne hiihto- ja jäälajien harrastamisolosuhteissa. Talvella oli 85 kilometriä valaistuja latuja Tampereen kaupungissa ja 144 luistinkenttää. Halutaan, ettei jää ainakaan kiinni välineistä, etteikö pääsisi harrastamaan”, Helimo kertoo.

Tampereen kaupunki kohdentaa varusteet Tampere junior -ohjelman kautta niitä tarvitseville yhteistyössä päiväkotien ja koulujen kanssa.

”Varusteet kohdennetaan niitä eniten tarvitseville. Heille, joilla taloudellinen tilanne ei välttämättä mahdollista varusteiden hankintaa. Lisäksi kartoitamme päiväkotien ja koulujen varastot, millä alueilla olisi erityistä hyötyä talviliikuntavälineistä. Halutaan kaikilla tasavertainen mahdollisuus harrastaa”, Helimo kertoo tarkemmin varusteiden jakamisesta.

Lahjoituksia otetaan vastaan Hakametsän jäähallilla 4. ja 5. toukokuuta kello 10–15.

Livekokemus kisoista

Jääkiekon MM-kisat antaa vastineeksi varusteiden lahjoittajille pelilippuja MM-kisapeleihin Tampereen uuteen Nokia-areenaan. MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen on iloinen, että MM-kisat pääsee mukaan keräykseen.

”Tämä sopii meidän Makig Miracles -teemaamme: haluamme olla osa eri yhteisöitä ja vastuullisuus on meidän kisojen arvojamme. Haluamme, että lasten liikkumista pystyttäisiin edistämään ja haluttiin olla tässä mukana”, Hietanen kertoo.

Samalla kun voi lahjoittaa varusteita tarvitsevalle, voi myös kierrättää oman talouden ylijäämävarusteita ja päästä kokemaan MM-kisafiilistä Tampereella.

”Tässä on samalla mahdollisuus niille, jotka eivät välttämättä muuten pääsisi peleihin, kokea MM-kisat. Ja samalla lajiharrastaja pääsee nauttimaan kisatunnelmasta, kun antaa hyvän kiertää omien vanhojen varusteiden kautta. Tämä on win–win–win-tilanne kaikkien osalta”, Hietanen näkee.

”Harrastusmahdollisuuksien takaamisen lisäksi toisena tavoitteena on, että voitaisiin mahdollistaa mahdollisimman monelle elämys päästä katsomaan Tampereen upeita MM-kisapelejä paikanpäälle”, Helimo sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut