Mestaruuden menetys kouraisi Kangasalan pelaajia todella syvältä – "Kyyneleitä on vuodatettu melkoisesti”

Vaihtokomennuksesta sisuuntunut sveitsiläishakkuri Julie Lengweiler tahditti Kuusamon Pallo-Karhut ensimmäiseen SM-kultaan.

Ronja Heikkiniemi (vas.) ja Roosa Laakkonen nieleskelivät pettymystään ratkaisevan finaalin jälkeen.

24.4. 21:55

LP Kangasalan naislentopalloilijat päättivät liigakauden tyylikkäästi surullisesta lopusta huolimatta.

Katkerasti pettyneet pelaajat kävivät kiittämässä kohteliaasti Kuusamoon asti matkustanutta fanijoukkoa ja onnittelemassa onnensa kukkuloilla leijuneita Suomen mestareita.

Kaikesta näki, että velvollisuuksien hoitaminen oli raskasta. Vieraat olisivat halunneet vetäytyä omaan pukukoppiin suremaan mahdollisimman nopeasti.

Pelaajia kouraisi todella syvältä, kun himoittu Suomen mestaruus karkasi taas käsistä.

Pallo-Karhut kokosi hienosti rivinsä suurten vaikeuksien keskellä ja pehmitti Kangasalan seitsemännessä finaalissa lukemin 3–1 (27–25, 18–25, 25–21, 25–18).

Kuusamolaisten ensimmäinen Suomen mestaruus varmistui voitoin 4–3.

Jo useamman vuoden kultaa metsästänyt Kangasala on edelleen ilman täysosumaa.

Kaikki luulivat, että finaalisarja ratkesi Kangasalan eduksi Kuusamon tähtipassarin Jalissa Trotterin pudottua riveistä.

Mutta ei – Trotterin paikan ottanut Venla Huurne kokosi itsensä hienosti edellisfinaalin takertelun jälkeen ja pelasi viisaasti seitsemännen finaalin.

Huurne ruokki pääsääntöisesti joukkueen kovia laitureita ja otti heistä kovat tehot irti. Ratkaisevinta oli Julie Lengweilerin herääminen. Sveitsiläishakkuri sai ilmiselvästi lisäpotkua Kangasalan vaihtokomennuksesta ja kuritti nyt vastustajaa peräti 27 pisteellä.

Mestaruuden ratkaissut piste lähti oikeutetusti juuri Lengweilerin kädestä.

”Tunteet ovat vielä niin pinnassa, että on vaikea analysoida peliä. Taisi olla kuitenkin niin, että vastustaja teki kovempia ratkaisuja. Meiltä loppui kaasu kesken”, Kangasalan kapteeni Tiiamari Sievänen kuvaili liikuttuneena.

Sievänen saapui haastateltavaksi syvän surun vallanneesta Kangasalan pukukopista.

”Kyyneleitä on vuodatettu jo melkoisesti, mutta sain kerättyä itseni tähän haastatteluun jollakin tavalla.”

Sievänen on taistellut Kangasalan puolesta jo kahdeksan kautta, mutta ensimmäistä Suomen mestaruutta ei suotu vieläkään.

”Harmittaa ihan pirusti. On todella pettynyt fiilis. En osaa sanoa paljon enempää. Pelasimme hienon kevään, mutta tämä ei vaan riittänyt. Ei tälläkään kertaa”, Sievänen haki sanojansa.

Kangasala taisteli viimeiseen asti, mutta Kuusamo oli nyt hyökkäyspaikoissa paljon tehokkaampi ja voitontahtoisempi. Hyökkääjät hakivat ratkaisuja, kun Kangasalan puolella välteltiin virheitä liian usein.

”Kuusamo ratkaisi tämän homman laitureiden kautta”, Sievänen tiivisti.

Suomen mestaruus kruunasi Pallo-Karhujen pitkäjänteisen työn. Menestystä on rakennettu systemaattisesti siitä lähtien, kun kuusamolaisjoukkue palasi pääsarjaan keväällä 2014.

Reilun neljän vuoden takainen Suomen cupin finaalipaikka toi ensimmäisen mitalin ja samalla uskonvahvistusta koko organisaatiolle. Kolmen liigamitalin ketju kirkastui nyt kultaiseksi. Kun lisukkeeksi tuli vielä cup-voitto, kenellekään ei jäänyt epäselvyyttä tämän kauden parhaasta naisjoukkueesta.

Sen sijaan tulevaisuus askarruttaa. Tähtipassari Jalissa Trotter on ilmoittanut palaavansa Yhdysvaltoihin ja siirtyvänsä valmennuspuolelle. Tiettävästi myös kaikki muut ulkomaalaispelaajat ovat lähdössä.

Naisten finaalisarja venyi seitsemänteen kamppailuun vasta toisen kerran liigahistorian aikana.

Ensimmäisen kerran tämä asetelma nähtiin 29 vuotta sitten – keväällä 1993. Silloin Vaasan Vasama kypsytti Valkealan Kajon 4–3.

Kangasalan hopeajoukkue

Passarit: Emmi Jalonen, Katja Kylmäaho.

Yleispelaajat: Ronja Heikkiniemi, Roosa Heikkiniemi, Emmi Riikilä.

Keskitorjujat: Roosa Laakkonen, Taija Tikka, Braedyn Tutton.

Hakkurit: Neea-Maria Joki, Venla Raittinen, Gabriela da Silva.

Libero: Inka Sairiala, Tiiamari Sievänen.

Päävalmentaja: Arttu Keränen.

Valmentaja: Ari-Matti Joki.

Fysiikkavalmentaja: Tatu Peltonen.

Kangasalan SM-mitalit

2012 pronssia

2013 hopeaa

2015 hopeaa

2018 pronssia

2022 hopeaa

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut