Kalle Rovanperän huima ajo kerää ylistystä: ”Se oli ihan käsittämätöntä”

Sastamalan Lauri Joona pokkasi uransa ensimmäisen ykköstilan MM-sarjassa junioreiden luokassa.

Kalle Rovanperä voitti Kroatian MM-rallin.

24.4. 15:58 | Päivitetty 24.4. 18:50

Zagreb

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä teki melkoisen tempun sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa.

Väärä rengasvalinta nosti jo Hyundain Ott Tänakin Rovanperän ohi ennen viimeistä erikoiskoetta. Kisan päättäneellä Power Stage -pätkällä Rovanperältä nähtiin kuitenkin yksi rallihistorian huikeimmista vedoista.

”Oli se omastakin mielestä aika kova veto. Olimme aivan äärirajoilla, ihan heti en lähtisi uudestaan kokeilemaan”, uransa neljännen voiton ottanut Rovanperä hehkutti.

”Varmasti oli urani maukkain voitto, kun tuli noin kovan taistelun ja vaikean viikonlopun jälkeen. Rengasrikko ja väärät valinnat aiheuttivat paljon aikatappiota, mutta ikinä ei pidä luovuttaa ennen kuin kisa on ohi.”

Lue lisää: Kalle Rovanperän temppu oli yksi viime vuosien huimimmista – nuori suomalainen on nyt mestarisuosikki

Rallin MM-sarjassa Rovanperä siirtyi entistä tiukempaan johtoasemaan. Kroatiassa kolmanneksi sijoittunut Hyundain Thierry Neuville on jäänyt suomalaiskuskista jo 29 pistettä. Tänakin ero MM-sarjan kärkimieheen on puolestaan 49 pistettä.

Seuraavissa kilpailuissa Portugalissa ja Sardiniassa Rovanperä on jälleen uuden haasteen edessä. Toyota-kuski joutuu rajuihin soraralleihin reitille ensimmäisenä, mikä tietää hankalaa urakkaa irtosoraa auratessa.

”Aura-auton rooli ei varmasti tule olemaan helppo, koska kokemusta siitä ei vielä ole. Pitää vain ajaa fiksusti. Voi olla, ettei niissä kisoissa voi voitoista taistella, mutta on otettava ne pisteet, joita otettavissa on”, Rovanperä suunnitteli.

Ott Tänak joutui myöntämään Kalle Rovanperän paremmakseen.

Edellisen kerran suomalainen MM-rallivoittaja asvaltilla nähtiin Korsikan saarella vuonna 2015, kun ykköstilaa juhli Toyotan nykyinen tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

”Kalle on ihmelapsi. Kaikki tiimissämme olivat varmoja, ettei hän voi voittaa, koska alla on huonommat renkaat. Tänakin piti mennä menojaan ihan selvästi, mutta sieltä vain Kalle tuli, otti hirveitä riskejä, mutta ajoi virheittä. Se oli ihan käsittämätöntä”, Latvala summasi.

”Minä luulin, ettei hän voi vielä tänä vuonna taistella mestaruudesta, mutta hän on osoittanut ne luulot vääriksi. Hän on todellinen uhka muille ja omaa kaikki elementit nousta maailmanmestariksi.”

Myös junioreiden luokassa nähtiin suomalaisvoittaja, kun Sastamalan Lauri Joona pokkasi uransa ensimmäisen ykköstilan MM-sarjassa. Joona nousi voittoon päätöspäivänä, kun toinen suomalaiskuski Sami Pajari ajoi ulos ja virolainen Robert Virves sai muhkean aikasakon.

WRC2-luokassa Emil Lindholm ylsi kolmanneksi. Lindholm oli myös yleiskilpailussa komeasti yhdeksäs. Mikko Heikkilä oli WRC2-luokassa kymmenes ja kertaalleen ulosajon takia keskeyttänyt Jari Huttunen 18:s.

Myös Toyotan tehdastallin Esapekka Lappi koki keskeytyksen jo avauspätkällä. Lappi palasi kisaan lauantaina ja ajoi neljä pohja-aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut