Sami Johanssonin hattutemppu ratkaisi kolmosfinaalin voiton Classicille – Illan sankari ei antanut murskalukemien hämätä: ”Tulos vähän valehtelee”

Classicin ja Nokian KrP:n kolmannessa finaalissa nähtiin toistaiseksi sarjan isomaalisin ottelu, kun Classic voitti 8–3.

Sami Johansson juhli villisti 3–2-maaliaan Nokian KrP:tä vastaan. Se oli yksi kolmesta, jonka Johansson teki murskavoitossa.

24.4. 20:59

Aamulehti

Pirkanmaan paikallisfinaalisarja miesten salibandyliigassa oli edennyt tasaisissa tunnelmissa kaksi ensimmäistä osaa, joista kumpikin päättyi lukemiin 4–3, avausosa Classicille kotona ja toinen osa Nokian KrP:lle omalla kotikentällään.

Kolmannessa finaalissa lukemat repsahtivat, kun Classic voitti Nokian KrP:n 8–3 kotonaan Lempäälän Ideaparkissa.

Classicin sankari oli Sami Johansson, joka mätti hattutempun. Illan ykköstähti antoi pelin jälkeen tunnustusta myös vastustajalle.

”Yhtä tasaista oli kuin aiemminkin. Teimme lopussa muutaman maalin tyhjiin. Tulos vähän valehtelee. Tiukka matsi oli tämäkin”, hän tuumasi ottelun jälkeen tyynesti.

”Tyhjät maalit eivät merkitse mitään. Tärkeintä on, että kaivoimme voiton ja ottelusarja on nyt 2–1 meille.”

Johansson oli oikeassa, sillä lukemat hieman hämäsivät pelin kokonaiskuvaa.

Classic oli joukkueista selvästi parempi, mutta kolme viimeistä maaliaan se teki tyhjään maaliin, kun vierasjoukkue haki tappioasemassa epätoivoisesti kavennusosumia.

Vähämaalinen avauserä

Avauserä pysyi pitkään maalittomana. Kun pelikello näytti minuuttimäärää 16.29, se pysähtyi ensi kertaa maalin merkiksi. Nokian KrP:n Nico Jonaeson vei vieraat johtoon Henri Johanssonin syötöstä.

Nokian KrP meni johdossa tauolle, mutta sinipaidat tulivat rinnalle ja ohi toisessa erässä. Sami Johansson toi Classicin tasoihin Eemeli Salinin syötöstä.

Ville Lastikka vei Classicin 2–1-johtoon. Salin antoi jälleen syötön, nyt ovelasti maalin takaa.

Nokian KrP tuli tasoihin kolmannen erän alussa. Asialla oli avausmaalista tuttu tutkapari. Jonaeson laukoi yläkulmaan Henri Johanssonin syötöstä.

Nico Jonaeson osui kahdesti. Se oli laiha lohtu, kun Nokian KrP hävisi. Tässä Jonaesonin vauhdista jälkeen jää Classicin Eetu Sikkinen.

Classic kuittasi tilanteen, kun Sami Johansson laukoi toisen maalinsa Lastikan syötöstä. Hetken päästä tästä Mikko Leikkanen tarjoili ylivoimalla maalin edustalle, ja Nico Salo teki Classicin 4–2-osuman.

Janne Lamminen vei Classicin kolmen maalin johtoon Konsta Tykkyläisen syötöstä.

Kehuja ketjukavereille

Vierasjoukkue otti kolmen maalin takaa-ajossa aikalisän ja maalivahdin pois.

Se ei auttanut, vaan Sami Johansson viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin.

Hän antoi kovasti tunnustusta ketjukavereilleen, jotka petasivat huipputontit hänelle.

”Roolini on ollut aina tehdä maaleja. Onnistumiset lämmittävät, mutta minulle myös pelattiin aika maukkaita paikkoja”, Sami Johansson sanoi.

”Täytyy antaa iso kunnia ketjukavereille. Heidän syötöistään oli kiva laittaa sisään.”

Lastikan, Johanssonin ja Salinin ykköskenttä, pakkeina Leikkanen ja Salo, pelasi erinomaisesti.

”Maailmanluokan pelaajia molemmat (Lastikka ja Salin). Ei pidä unohtaa pakkejamme. Teemme viisikkona hyvin yhteistyötä, ja pelaamisemme on parhaimmillaan aika iloisen näköistä.”

Eemeli Salin sai kehuja ketjukaveriltaan Sami Johanssonilta. Tässä Salin kamppailee maalin edustalla pallosta.

Mikko Laakso kavensi vielä Joonatan Kovasen syötöstä, mutta Classicin Oskari Heikkilä osui uudestaan tyhjiin. Tykkyläinen laukoi lopussa vielä yhden osuman tyhjään verkkoon.

Sami Johansson kehui ennen kaikkea Classicin rohkeutta hyökätä.

”Kahdessa ensimmäisessä erässä oli paljon samaa kuin viime kohtaamisessamme, jonka hävisimme.”

”Isoin ero oli siinä, että uskalsimme nyt kolmannessa erässä jatkaa omaa peliämme ja rohkeaa hyökkäämistämme. Sitä kautta pysyimme pelissä kiinni”, hän summasi.

Classicin fanit pitivät osaltaan huolta tunnelmasta Lempäälän Ideaparkissa, jossa paikalla oli 957 katsojaa.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona 27.4. kello 18.30 alkavassa ottelussa Nokian jäähallissa. Nokian KrP pelasi finaalien ensimmäisen kotiottelunsa Raholan liikuntakeskuksessa, jossa paikalla oli 777 katsojaa.

Kolmannesta finaalista eteenpäin areenan täytyy kattaa 2000 istumapaikkaa.

Classicin tulitusta

1. erä: Avauserä oli vähämaalinen, mutta Nokian KrP siirtyi lopussa johtoon Nico Jonaesonin maalilla.

2. erä: Toisessa erässä Classic nousi rinnalle ja ohi, kun Sami Johansson ja Ville Lastikka veivät kotijoukkueen 2–1-johtoon.

3. erä: Kolmoserä oli Classicin tulitusta. Kotijoukkue teki kuusi maalia, joista tosin puolet meni tyhiin. Sami Johansson viimeisteli kaksi ja samalla itselleen hattutempun.

Yleisömäärä: 957

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut