Kangasala hukkasi loistavan mestaruussauman – Kuusamon tähtipassarin poissaolo olisi pitänyt hyödyntää

Hopeamitalisti lähtee ensi kauteen ainakin yhtä laadukkaalla joukkueella.

24.4. 21:15

Hopea olisi ollut LP Kangasalan naislentopalloilijoille voitettu mitali vielä viime tiistaina, mutta nyt syvästi pettyneellä joukkueella on ymmärrettävästi lyöty olo.

Kangasalle avautui loistava mestaruussauma kuin taivaan lahjana, kun ratkaisupistettä seurannut voitontanssi koitui Kuusamon Pallo-Karhujen tähtipassarin Jalissa Trotterin kohtaloksi.

Lue lisää: Kangasalan mestaruusunelma murskaksi – Naisten lentopallokultaa juhlitaan Kuusamossa

Kun pohkeensa loukannut Trotter seurasi finaalisarjan lopun vaihtopenkiltä synkkä ilme kasvoillaan, Kangasalan olisi pitänyt käyttää tämä sauma hyödykseen.

Kaksi voittoa tuli, mutta mestaruusunelma romuttui kitkerästi tarunhohtoisessa Game Sevenissä.

Sunnuntainen tappio kouraisi koko joukkuetta syvältä, mutta hopeasiemenet kylvettiin jo neljännen finaalin loppuhetkillä. Kangasala hukkasi silloin voiton ottelupallon jälkeen. Näin kauden päätteeksi olisi vaadittu kolme peräkkäistä voittoa – ja näistä vielä kaksi Kuusamon liikuntakeskuksessa.

Kangasala jos mikä joukkue tietää kohtalon julmuuden jo useammalta vuodelta. Vastoinkäymiset ovat seuranneet toisiansa koko Arttu Keräsen päävalmentajajakson ajan.

Pääiskijä Nicky Taylorin nilkkavamma romutti ensimmäisen kauden (2018–19) mitalitoiveet. Kahtena seuraavana keväänä iski korona. Nyt kultahaaveet elivät pidempään kuin koskaan, vaikka runkopelaajat Emmi Riikilä ja Braedyn Tutton putosivat hetkeksi pelistä kiihkeimmän pudotuspelivaiheen keskellä.

Kangasala oli liigafinaaleissa kolmantena keväänä. Kahdella edelliskerralla (2013 ja 2015) joukkueelle jäi lähinnä kiusaajan rooli. Ensimmäinen yritys toi yhden otteluvoiton – toinen ei ainuttakaan. Kivikova LP Viesti teki pelin hengen nopeasti selväksi.

Salolaisjoukkue ehti kurittaa Kangasalaa peräti kuudessa pudotuspelisarjassa, kunnes paksu muuri murtui vihdoin tänä keväänä. Kangasala kruunasi välieräsarjan kahteen vierasvoittoon Salohallissa.

Jo aiemmin runkosarjan ja Suomen cupin voittanut kuusamolaisryhmä oli kuitenkin rahtusen parempi. Ero kutistui kevään mittaan minimaaliseksi.

Kangasala palasi mitalikantaan neljän vuoden tauon jälkeen. Ansiokasta työtä jatketaan samoilla askelmerkeillä ja ainakin yhtä laadukkailla pelaajilla.

Nähtävästi riveihin tulee yksi iso aukko, kun jo seitsemän kautta Kangasalaa vahvistanutta Roosa Laakkosta viedään kovasti Saksan suuntaan. Maa on huippusentterille tuttu kaudelta 2017–18, jolloin hän kuului USC Münsterin vahvuuteen.

Ulkomaalaispelaajat vaihtuvat usein kausittain. Tämä lienee edessä myös tällä kertaa. Gabriela da Silva ei täyttänyt täysin odotuksia ja Tutton tekee ratkaisunsa poikaystävänsä Brady Austinin seuravalinnan perusteella.

On todennäköistä, että Kangasala nähdään myös eurokentillä. Kansainvälisiin peleihin tuli kolmen vuoden katkos ennen kaikkea koronan takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut