Tällainen on mestarijoukkue: Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen pääsivät nauttimaan Mikko Eskon huipputarjoilusta

VaLePan Suomen mestaruus kulminoitui tähän kolmikkoon.

Mikko Esko pyöritti jälleen mestarillisesti VaLePan peliä.

23.4.2022 19:44 | Päivitetty 24.4.2022 12:51

VaLePa voitti jälleen lentopallon Suomen mestaruuden. Aamulehti esittelee joukkueen.

Passarit:

Mikko Esko. Passarilegenda on todistanut, että ikä on pelkkä numero ainakin tällä pelipaikalla. Huipputasolla vielä 43-vuotiaanakin. Käyttää mestarillisesti kuumia hyökkääjiä ja huomaa hetkessä vastapuolen torjunnan heikot kohdat.

Joel Laakso. Käyttökelpoinen vaihtoehto, kun Esko tarvitsi hengähdyshetkiä. Peliaikaa olisi voinut tulla enemmänkin, mutta syksyllä tuli pitkä tauko sairastelun takia.

Yleispelaajat:

Sakari Mäkinen. On noussut Suomen parhaaksi yleispelaajaksi ja samalla liigan kirkkaimmaksi tähdeksi. Pystyy tekemään pieniä ihmeitä nopeilla jaloillaan ja taitavalla kädellään. Kokosi itsensä upeasti kahden vaikean finaalin jälkeen ja oli Kuopion viidennessä loppuottelussa jäätävän kova.

Jiri Hänninen. Kylmäpäinen laituri muodosti liigan parhaan kaksikon Mäkisen kanssa. Monipuolinen ratkaisuvalikoima aiheutti vastustajille jatkuvaa päänsärkyä. Pelasi ensimmäiset finaalinsa ja oli niissä kuin kotonaan. Ulkomaat kiehtovat.

Ville Järnvall. Laiturihankinta Luja-Lukon ykkössarjajoukkueesta. Pääsi näyttämään osaamisensa useammassa runkosarjaottelussa ja sai kaipaamaansa peliaikaa myös Pälkäneellä. Sai kehuja varmoista sorminostoista.

Raivis Oiguss. Yleispelaaja oli VaLePalle tuttu jo juniorivuosilta ja näin turvallinen valinta. Harjoittelu palkittiin runkosarjan päätteeksi, kun pääsi pelaamaan Etta-ottelun kokonaan.

Keskitorjujat:

Severi Savonsalmi. Tuli VaLePaan saadakseen uutta potkua uralleen. Tämä oli monin tavoin viisas siirto, vaikka kausi ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Parhaat puolet putkahtivat hienosti esiin kevään lähestyessä.

Mikko Karjarinta. Kausi meni pilalle, kun sääri alkoi vihoitella toden teolla loppuvuodesta. Palasi tositoimiin reilun kolmen kuukauden sairauslomalta vasta finaaleissa. Maajoukkueryhmään pääsy lämmitti kovia kokeneen sentterin mieltä.

Sebastian Rösler. Kokematon saksalaissentteri tuli hätäavuksi tammikuussa, kun VaLePan sentteriosastolle tuli kahden miehen vaje. Vielä raakile. Välillä hienoja suorituksia, välillä alkeellisia virheitä.

Tuomas Hautala. Kausi päättyi ikävästi jo tammikuun alussa, kun akillesjänne napsahti poikki Loimu-ottelussa. Syksyn hienoin välähdys nähtiin Mestarien liigassa, kun sentteri nousi jokerikortiksi VaLePan ottaessa yllättävän vierasvoiton Apeldoornista.

Tuomas Tihumäki. Kakkossarjassa nautiskellut keskimies lähti pikahälytyksellä VaLePan hätäavuksi. Hoiti toisen sentterin paikkaa viisaasti sen aikaa, kunnes Rösler saatiin Suomeen.

Hakkurit:

Matias Tihumäki. Kauden suuryllättäjä. Peliaika jäi vielä syksyllä vähäiseksi vatsalihaksen repeämän takia. Keväällä nähtiin kummia, kun hän valtasi ykköshakkurin paikan ja päätti palloja odotettua tehokkaammin. Yksikään vastustaja ei alleviivannut tätä nimeä punakynällä vielä vuodenvaihteessakaan.

Alberto Cavasin. Piiskaa palloa Suomen kentille poikkeuksellisella painavuudella. Italialaislupauksesta oli tarkoitus koulia yleispelaaja, mutta hakkurin tontti sopi paljon paremmin. Upeita väläytyksiä varsinkin syksyn europeleissä.

Libero:

Risto Ruohola. Paistattelee harvoin otsikoissa, vaikka tekee takakentällä luotettavaa työtä illasta toiseen. Hienoin työnäyte saatiin viidennessä finaalissa, kun kavensi merkittävästi Mäkisen nostosektoria ja rakensi näin perustan joukkueen onnistumiselle.

Muut:

Kanadalaishakkuri Jerome Cross lähti joulun alla kotiin kärsittyään koko syksyn nilkka- ja nivusvaivoista. Passari Arttu Lehtimäki auttoi VaLePaa syksyn aikana.

Korjaus 24.4.2022 kello 12.51: Korjattu otsikossa nimen kirjoitusasua. Kyseessä on Jiri Hänninen, ei Jari Hänninen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut