Suomi jyräsi cheerleadingin maailmanmestariksi neljännen kerran peräkkäin – ”Aivan mieletön veto”

Kolmas sija miellytti Suomen sekacheer-joukkuetta, mutta cheertanssissa odotukset olivat pronssia korkeammalla.

Cheersekamaajoukkue esittäytyi etukäteen 14. huhtikuuta Helsingissä.

23.4. 10:57

Suomen maajoukkue nappasi jo neljännen peräkkäisen naisten cheersarjan maailmanmestaruutensa cheerleadingin MM-kilpailuissa Yhdysvaltain Orlandossa.

Finaalissa pisteet 91,4 summannut Suomi juhli MM-kultaa Floridassa kahden pisteen erolla hopeamaa Yhdysvaltoihin. Pronssia ottanut Saksa jäi voittajajoukkueesta jo kymmenen pisteen päähän.

”Sanoinkuvailematon fiilis. Koko kauden paras suoritus MM-finaalissa. Saimme niin ansaitun maailmanmestaruuden”, joukkueen kapteenit Tuuve Häkkinen ja Emmi Reenkola riemuitsivat Suomen cheerleadingliiton verkkosivuilla.

”Joukkue ylsi ehdottomasti parhaimpaan suoritukseen, mitä olisi ikinä voinut kuvitella. Aivan mieletön veto, ja nyt fiilis on sen mukainen”, päävalmentaja Maria Wahlroos täydensi.

Naisten cheermaajoukkue pääsi MM-kilpailuissa ensi kertaa yleisön eteen sitten vuoden 2019. Koronaviruspandemian takia kevään 2020 kisat peruuntuivat, ja vuoden 2021 maailmanmestaruudet ratkesivat lopulta viime syksynä virtuaalikilpailussa.

Tanssimaajoukkue pettyi

Suomi nappasi viime vuoden virtuaalikisoissa neljä MM-mitalia, ja myös Floridasta irtosi sama kokonaissaldo. Aiemmin viikolla Suomi ylsi hopealle tyttöjen cheer-sarjassa, ja lauantaina mitalirivi täydentyi aikuisten sekacheer-sarjan pronssilla sekä cheertanssin pronssilla.

Yhdysvallat nappasi sekacheerin MM-kullan selvällä erolla Saksaan ja Suomeen. Suomi jäi hopeamitaleista vain 0,1 pisteen päähän.

”MM-pronssia – superhyvä fiilis! Teimme MM-kisoissa kaksi puhdasta ohjelmaa [semifinaalissa sekä finaalissa]”, päävalmentaja Mija Schrey iloitsi.

Suomen tanssimaajoukkue taipui cheertanssin finaalissa hopeamaa Slovenialle vain 0,07 pisteellä. Pisteet 81,36 kerännyt Suomi jäi kultajoukkue Yhdysvalloista vajaat neljä pistettä.

”MM-pronssi on hieno saavutus, mutta se ei ole sitä mitä lähdimme hakemaan. Todella kaksijakoiset fiilikset tällä hetkellä, ja pettymys varmasti yksi niistä. Olemme kuitenkin ylpeitä siitä, että joukkue teki tänään paremman ohjelman kuin eilisessä semifinaalissa”, joukkueen kapteenit Viivi Kettula ja Lyyra Simpura totesivat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut