Koovee hävisi 9 maalin ja 3 ulosajon näytelmän JHT:lle – Päävalmentaja Miikka Kuusela: ”Päivän ja pelin henkeen kuuluvia tapahtumia”

Koovee taipui kuumatunteisessa ottelussa JHT:n vieraana 4–5-tappioon.

Joonas Valtonen joutui kovaan paikkaan, kun käsky kävi kesken pelin maalille. Valtonen päästi kaksi maalia ja syötti Kooveen kavennuksen.

22.4. 21:54

Kooveen tilanne Mestiksen karsintasarjassa synkkeni, kun se hävisi JHT:n vieraana 4–5.

JHT johti toisessa erässä 4–1, mutta hurja kiri ja ilotulitusmainen kolmas erä toivat Kooveen peliin mukaan. Kolmoserässä nähtiin käänteitä, kun kolme pelaajaa sai suihkukomennuksen.

Kooveen päävalmentaja Miikka Kuusela oli pelin jälkeen pettynyt tappioon.

"Tiesimme, että tämä on kova paikka. On pieni aski, jossa täytyy kamppailla. Pari helppoa ja turhaa maalia meni omiin. Se harmittaa. Lopussa tapahtui paljon, mutta saimme kiriä aikaiseksi. Se ei riittänyt tänään”, Kuusela sanoi.

Maalivahdin vaihdolla herätys

Koovee meni avauserässä johtoon ylivoimalla. Eppu Varjamo siirsi Aku Kinnarin ovelan syötön verkkoon. JHT tasoitti minuutti myöhemmin Miki Jurmun maalilla.

Toista erää oli takana 34 sekuntia, kun Ville Rajala vei kalajokiset johtoon. Jarno Palolan tulinen laukaus vei JHT:n 3–1-johtoon.

Kooveen valmennus reagoi. Reima Roos tuli pois maalilta, ja tolppien väliin luisteli 19-vuotias Joonas Valtonen.

Alejandro Ramirez Samiras kasvatti pian johtolukemia. Koovee pääsi peliin mukaan, kun Perttu Aho napautti kavennuksen.

Koovee sai loppukirin päälle kolmoserässä, kun Vili-Jesper Koivula löi ylivoimalla kiekon maaliin.

Tärkeässä ottelussa tunteet kuumenivat loppua kohti. JHT:n Rajala ja Kooveen kapteeni Jeremi Wehmas rupesivat nyrkkihippasille ja saivat ulosajot. Kooveen takaa-ajo hankaloitui, kun myös Aho sai ulosajon korkeasta mailasta.

Viiden minuutin rangaistus tarkoitti sitä, että JHT näytti marssivan voittoon. Niklas Murto naulasi vieläpä 5–3-maalin, mutta sitten alkoi tapahtua.

Santeri Sillanpää laukoi alivoimalla kavennuksen. JHT otti lopussa jäähyjä, ja Koovee pelasi viime minuutin kolmen pelaajan ylivoimalla, kun se otti maalivahdin pois.

JHT:n sitkeys kuitenkin palkittiin, eikä myllytys tuonut tasoitusta.

Kuusela ei nostanut lopun tapahtumista ketään yksittäistä pelaajaa tikunnokkaan.

”En voi syyttää ketään. Ne olivat päivän ja pelin henkeen kuuluvia tapahtumia. Mennään kohti huomista”, Kuusela kuittasi.

Koovee on Mestiksen karsintasarjassa kolmanneksi viimeisenä eli juuri viimeisen säilyjän paikalla. Takana ovat JHT ja D-Kiekko, jotka tavoittelevat nousua Suomi-sarjasta.

D-Kiekko hävisi samaan aikaan oman kotiottelunsa jatkoajalla SaPKolle, mikä helpotti Kooveen tuskaa. Sarjapaikka on lähes varma, sillä piste-ero kaksikkoon viisi pistettä, kun kaksi peliä on jäljellä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut