Rovanperä johtaa Kroatian MM-rallia, Lappi joutui keskeyttämään

Perjantaina ajetaan kahdeksan erikoiskoetta.

Kalle Rovanperä ajoi kärkiajan Kroatian MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella

22.4. 11:18 | Päivitetty 22.4. 13:29

EK 3 ja 4, perjantai

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä pitää Kroatian MM-rallin kärkipaikkaa, kun rallin avauspäivää on takana neljä erikoiskoetta. MM-sarjaa johtavan Rovanperän ero toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen on 12,5 sekuntia.

Rovanperä, 21, ajaa perjantain ajo-osuudet ensimmäisenä, ja suomalainen takoi aamupäivän erikoiskokeilla kolme pohja-aikaa. Kolmannella erikoiskokeella Rovanperä jäi niukasti toiseksi, kun rengasrikon takia kauas kärkikahinoista jäänyt Toyotan Elfyn Evans teki nopeimman ajan.

Rovanperän vauhti oli kahdella ensimmäisellä osuudella omaa luokkaansa, mutta kahdella seuraavalla pätkällä hän jätti Neuvillea vain sadasosilla.

Rallin erot ovat suuret, sillä kolmantena oleva Hyundain Ott Tänak on Rovanperästä 47,3 sekuntia jäljessä. M-Sport Fordin irlantilaiskuski Craig Breen on neljäntenä hieman Tänakia perässä.

”Tunsin oloni mukavaksi autossa näissä haastavissa oloissa, ja varmasti lähtöpaikkammekin on ollut hyvä. Olemme olleet aika paljonkin takana tulevia nopeampia, joten ehkä kyse ei ole vain lähtöpaikasta”, edellisen MM-rallin Ruotsissa voittanut Rovanperä pohdiskeli WRC:n sivuilla.

Ruotsissa palkintopallille yltänyt Toyotan Esapekka Lappi joutui keskeyttämään kilpailun jo kymmenen kilometrin kohdalla. Lappi osui avauspätkällä autollaan kiveen, eikä suomalainen pystynyt jatkamaan matkaa.

Rallissa kaasutellaan huoltotauon jälkeen perjantaina vielä neljä erikoiskoetta. Sunnuntaina päättyvässä kilpailussa on ohjelmassa kaikkiaan 20 erikoiskoetta.

EK2, perjantai

Toyotan Kalle Rovanperä lisäsi johtoasemaansa Kroatian MM-rallissa, kun suomalaiskuski ajoi pohja-ajan myös kilpailun toisella erikoiskokeella.

Rovanperä johtaa asfalttikisassa Hyundain belgialaiskuskia Thierry Neuvillea 11,6 sekunnin erolla. Avauspäivän ensimmäiset erikoiskokeet ovat osoittautuneet monelle kuljettajalle haastaviksi, ja suomalaisen ero kolmantena olevaan Hyundain Ott Tänakiin onkin jo 33,5 sekuntia.

EK 1, perjantai

Ralliautoilun MM-sarjaa johtava Toyotan suomalaiskuski Kalle Rovanperä ajoi kärkiajan Kroatian MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella. Rovanperä johtaa kisaa avauspätkän jälkeen 4,1 sekunnin erolla Hyundain Thierry Neuvilleen.

Toyotan Esapekka Lapin kilpailu meni mönkään heti avausosuudella. Lappi osui autollaan kiveen, ja suomalainen joutui keskeyttämään. Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans kärsi rengasrikon ja jäi Rovanperän ajasta 1.20 minuuttia.

Perjantaina ajetaan vielä seitsemän erikoiskoetta.

Tämä on päivittyvä artikkeli, jossa seurataan Kroatian MM-rallin etenemistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut