Isku sai hurmoksen päälle Kaukajärvellä ja jyräsi liigakarsinnan voittoon

Rantaperkiön Isku saa nyt anoa liigapaikkaa. Sen mietinnän aika on vasta myöhemmin.

Se on siinä: riemu repesi, kun Isku ratkaisi ottelun kolmannessa erässä.

21.4. 22:34

Aamulehti

Rantaperkiön Iskun naisten lentopallojoukkue kukisti torstaina kotikentällään Kaukajärvellä Helsinki Volleyn erin 3–0 ja voitti liigakarsinnan otteluin 3–1. Näin ottelusarjan voittajana Isku saa anoa paikkaa liigasta ensi kaudeksi.

Avauserän Isku aloitti lievällä haparoinnilla, mutta ei silti päästänyt vieraita karkumatkalla. Tamperelaiset ottivat pian kuskin paikan. Helsinki Volley ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan nousi rinnalle tilanteessa 11–11 ja näytti sen jälkeen menevän menojaan.

Helsinki pysyi 4–5 pisteen karkumatkalla vielä tilanteessa 22–18.

Sitten Isku löysi taistelutahtonsa ja runnoi pelin väkisin tasoihin 23–23. Joukkue hoiti kaksi viimeistä palloa väkevästi ja päätti erän ässäsyöttöön. Erä Iskulle 25–23.

Se oli samalla melkoinen kulminaatiopiste koko ottelulle. Erävoiton jälkeen Iskun vahva ote piti, ja se voitti seuraavat erät 25–17 ja 25–19.

”Kyllä vastustajan selkäranka taisi juuri siinä mennä poikki. Sen jälkeen peli oli meuidän hansakassamme, vaikka ei ollut helppoa, eikä pidäkään olla. Avauserän nousun jälkeen ilta oli meidän”,, Iskun valmentaja Jari Tolvanen kommentoi tapahtunutta.

Tolvasen mukaan joukkue kaivoi nousun avaimet edellisestä pelistä, jossa Isku hävisi vieraissa.

”Pelattiin todella huono peli ja oltiin siitä sisuuntuneita. Oli kaiken maailman sairastumisia ja sellaisia, mutta sen taakse ei yksikään joukkue voi tällä kaudella mennä. Meillä oli vain huono viikko.”

Isku ei tällä kaudella hävinnyt yhtään ottelua Kaukajärvellä, ja siitä joukkue piti loppuun asti kiinni.

Joukkueelle liigakarsinnan voitto oli Tolvasen mukaan iso loikka.

”Mukana on pitkään töitä tehneitä ja mukaan tuli paluumuuttajia, jotka halusivat antaa Iskulle kaikkensa. Nyt meillä oli pitkästä aikaa kokeneempi joukkue. Sen takia peli pysyi koko kauden paketissa.

Tämän kauden lentopalloliigan sarjanousija Helsinki Volley jäi naisten liigassa heittopussiksi ja joukkue voitti runkosarjassa vain kaksi ottelua.

Nyt Isku saa anoa liigapaikkaa karsinnan voittaja. Mitä tästä mietti valmentaja?

”Sanotaan ihan rehellisesti, ettei asiaa ole mietitty yhtään. Katsotaan sitä jonkin ajan päästä. Nyt tiedostamme tilanteen. Muuten en ota mitään kantaa, antaa pölyn nyt laskeutua.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut