Uimari Ida Hulkko ei lähde MM-kisoihin, syynä henkinen ja fyysinen uupumus: ”Tuntuu, että ajauduin umpikujaan”

Hulkko sanoo, että ei pysty kilpailemaan ja harjoittelemaan haluamallaan tasolla.

Ida Hulkko kilpaili huhtikuun alussa Helsingissä.

21.4. 15:40

TaTU Tampereen uimari Ida Hulkko ei osallistu kesäkuussa kilpailtaviin uinnin MM-kisoihin. Hulkko, 23, kertoo asiasta tiedotteessa, jossa hän perustelee asiaa sillä, että olympialaisten jälkeen harjoitteleminen ja kilpaileminen ei ole ollut etenkään henkisesti riittävällä tasolla.

”Vuosi on ollut tähän asti todella vaikea. En ole viime vuoden olympialaisten jälkeen päässyt missään kohtaa henkisesti sille tasolle, jota maailman huipulla uiminen ja arvokisojen mitaleista taisteleminen edellyttää. Henkisen sekä fyysisen uupumuksen vuoksi en pysty tällä hetkellä harjoittelemaan ja kilpailemaan haluamallani tasolla”, tiedotteessa sanotaan.

Hulkko sanoo yrittäneensä ratkaista asioita härkäpäisesti ja luottaneensa hyvän tunteen palaavan jopa pakottamisen kautta.

"Pallo on pyörinyt kuitenkin väärään suuntaan. Tuntuu, että ajauduin umpikujaan, mikä konkretisoitui parin viikon takaisissa kilpailuissa Helsingissä ja Tukholmassa. Tämän kierteen haluan laittaa poikki nyt, ja olemme päättäneet, että jätän MM-kisat väliin.”

Tokion olympialaisissa Hulkko saavutti välieräpaikan sadan metrin rintauinnissa. EM-kisoissa hän voitti viime vuonna hopeaa 50 metrin rintauinnissa pitkällä radalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut