Yhdistetyn uusi päävalmentaja on olympiamitalisti Antti Kuisma: ”Tunnen urheilijat, enkä tule pystymetsästä”

Yhdistetyn nuorten maajoukkuetta kauan valmentanut Antti Kuisma on Petter Kukkosen seuraaja A-maajoukkueen päävalmentajan tehtävässä.

Antti Kuisma julkistettiin keskiviikkona Hiihtoliiton tiedotustilaisuudessa yhdistetyn A-maajoukkueen uutena päävalmentajana.

20.4. 17:10

STT

Suomen hiihtoliitto kertoi keskiviikkona Antti Kuisman pestaamisesta Petter Kukkosen seuraajaksi yhdistetyn maajoukkueen päävalmentajaksi.

Suomen yhdistetyn arvokilpailumitalikantaan palauttanut Kukkonen ilmoitti jo talvella, ettei jatka päävalmentajana ja jätti täytettäväksi suuret monot.

Kymmenen vuoden aikana hän todisti osaamisensa valmentajana ja nousi esiin myös urheilijoidensa äänekkäänä puolustajana. Kuisma on valmis päävalmentajaksi, vaikka edeltäjän perintö on vahva ja jättää näytettävää myös seuraajalle.

"Kaikki urheilijat ovat minulle erittäin tuttuja, koska he ovat menneet läpi nuorten maajoukkueestamme”, Kuisma mainitsi STT:lle yhden vahvuutensa.

Torinon olympialaisten 2006 yhdistetyn joukkuekilpailun pronssimitalisti Kuisma valmensi nuorten maajoukkuetta yli vuosikymmenen ajan.

"Suurimmalle osalle olen ollut jossain vaiheessa myös henkilökohtainen valmentaja. Tunnen urheilijoiden matkan, mitä virheitä on tehty, ja mitä on tehty hyvin. Pidän sitä etuna, kun tunnen urheilijat, enkä tule pystymetsästä. Toisaalta naamani ei ole liian kulunut viime vuosina, kun olen ollut pienen etäisyyden päässä.”

Kojonkoski on selkänoja

Kärkiurheilijoiden ongelmat ovat olleet samat. Ilkka Herola ja loukkaantumisista kärsinyt Eero Hirvonen tömähtävät alastulorinteeseen liian varhain.

Kumpikin kuuluu yhdistetyn parhaimpiin hiihtäjiin, mutta useilla minuuteilla häviäminen mäessä johtaa harvoin palkintokorokkeelle hiihdon päätteeksi.

Nuoremmista Kuismaa ilahduttavat Perttu Reposen ja Arttu Mäkiahon väläytykset, mutta rutiinia pitäisi saada lisää. Mäessä tämä pätee kaikkiin suomalaisiin.

"Kaikilla urheilijoilla on ollut jossain vaiheessa riittävä taso, myös mäessä. Perustaso pitää saada korkealle, jotta perussuoritus riittää eikä tarvitse tehdä taikatemppuja mäessä. Muuten tulee liikaa ajatusta ja painetta hommaan.”

Kuisma tervehtii ilolla sitä, että Mika Kojonkoski pestattiin mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajaksi.

Lue lisää: Mika Kojonkoski mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajaksi, yhdistetyn uusi päävalmentaja valittu

"Pidän sitä tärkeänä ja hienona asiana, että Mika on johtohahmona koordinoimassa, auttamassa, sparraamassa ja vetämässä yhteen porukkaa. Saamme tarkennuksia hyppääjän polkuun. Ehkä voimat mäkihypyn kanssa yhdistämällä pääsemme seuraavalle tasolle.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut