Tuton rutiini riitti ”luokattoman” Kooveen kaatamiseen: ”Osan pelaajista olisi aika herätä”

Tappion myötä Kooveella on Mestiksen karsintasarjassa vielä kolmessa viimeisessä ottelussa työsarkaa sarjapaikkansa varmistamiseksi.

Santeri Sillanpää oli Kooveen harvoja onnistujia keskiviikon Tuto-tappiossa. Arkistokuva.

20.4. 21:52

Aamulehti

Samaan aikaan kun Nokia-areenalla käynnistyivät miesten jääkiekkoliigan tämänvuotiset finaalit, kohtasivat muutaman kilometrin päässä Hakametsässä Mestiksen karsintasarjan ottelussa Koovee ja Tuto.

Karsintasarjassa kuusi ensimmäistä otteluaan puhtaalla pelillä hoitanut Tuto oli jo varmistanut paikkansa Mestiksessä ensi kaudelle. Panoksen puute näkyi turkulaisten peli-ilmeessä, mutta rutiini riitti silti 3–2-vierasvoittoon.

”Oli aivan luokaton esitys, kerta kaikkiaan”, Kooveen päävalmentaja Miikka Kuusela sadatteli ottelun päätyttyä C Moren haastattelussa.

”Eka erä oli ihan karmea, kakkoseen saimme vähän jotain draivia peliin. Meillä oli kuitenkin maalipaikkoja aika paljon, mutta jos ei ole valmistautunut tosissaan, ei silloin maalejakaan voi tehdä.”

Erityisesti Kooveen harvat jäähyt tuottivat peliin melskettä. Kahdella ensimmäisellä ylivoimallaan Tuto onnistui molemmissa maalinteossa, kolmannella Koovee sai itse hankittua rangaistuslaukauksen, jota Eppu Varjamo ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä.

Ykkössentteri Santeri Sillanpää osui toisessa erässä Kooveelle kahdesti, ja hän jäikin joukkueensa ainoaksi maalintekijäksi. Voittomaalin iski Tuton Oskari Lahtinen noin kuusi minuuttia ennen loppusummeria.

Kuusela peräänkuulutti Kooveen pelaajistolta asennetta ja vastuuta omasta tekemisestään. Onnistujat olivat ykkösketjun takana vähissä.

”Vaikka [joukkueen valmistaminen] onkin valmennuksen tehtävä, olen sitä mieltä että osan pelaajista olisi nyt aika herätä pikku hiljaa ihan itse”, päävalmentaja kritisoi C Morelle.

Selviääkö SaPKo?

Koovee kohtaa karsintasarjassa vielä perjantaina JHT:n vieraissa, lauantaina D-Kiekon kotona ja lopuksi keskiviikkona vielä Peliitat vieraissa.

Vaikka teoriassa sarjapaikka ei ole vielä varma, käytännössä putoaminen sarjaporrasta alemmas vaikuttaa epätodennäköiseltä kaikille viime kauden Mestis-joukkueille.

Suomi-sarjan kärkikaksikko D-Kiekko ja JHT ei ole pystynyt haastamaan isompiaan kuin hetkittäin. Keskiviikkona Peliitat murjoi Heinolassa D-Kiekkoa maalein 7–1, ja JHT:kin oli yhtä lailla vastaantulija Savonlinnassa SaPKon vieraana 2–7-tappiossa.

Suomi-sarjan duosta toiselle saattaa kuitenkin aueta paikka ylempää takaportin kautta: karsintasarjassa kolmantena oleva SaPKo on Itä-Savo-lehden mukaan vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Ensi kaudella karsintasarjan haaste tulee olemaan kovempi, sillä Mestiksen joukkuemäärää pienennetään kahdella joukkueella 14:stä 12:een kaudeksi 2023–2024.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut