Kangasala pääsi jo lipaisemaan huuliansa, mutta ratkaiseva niitti jäi iskemättä – Kuusamo on enää voiton päässä Suomen mestaruudesta

Kuusamo otti 3–2-kotivoiton dramaattisten vaiheiden jälkeen ja johtaa finaalisarjaa nyt 3–1.

LP Kangasalan Katja Kylmäahon (vasemmalla), Emmi Riikilän ja Tiiamari Sieväsen ilmeet olivat synkät niukan neljännen finaalin tappion jälkeen. Kuusamoon oli matkannut myös Kangasalan kannattajia.

19.4. 22:12

LP Kangasala hyökkäsi ahnaasti Kuusamon Pallo-Karhujen kimppuun naisten neljännessä lentopallofinaalissa ja pääsi parhaimmillaan yhden pallon päähän vierasvoitosta.

Se yksi pallo jäi kuitenkin hoitamatta.

Niinpä pelaajia kouraisi todella syvältä, kun jo huulilla ollut täysosuma karkasi viime hetkillä käsistä.

Pallo-Karhut nousi haudan partaalta 3–2 (25–21, 23–25, 17–25, 25–23, 16–14) -voittoon ja siirtyi samalla finaalisarjassa 3–1-johtoon.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Kangasalan pitää voittaa kolme ottelua putkeen napatakseen ensimmäisen mestaruutensa.

Hurjan haasteen ensimmäinen etappi on edessä heti keskiviikkona Kuusamossa.

Neljännessä erässä näytti pitkään siltä, että Kangasala on ottanut kuskin paikan. Lopulta erä luisui kuitenkin Kuusamolle.

Kangasala löysi vielä lisävaihteen viidenteen erään ja sai ottelupallon johtotilanteessa 14–13.

Sveitsiläishakkuri Julie Lengweiler pelasti kuitenkin kotijoukkueen lyömällä pisteen torjunnan käsien kautta.

Perään tuli kaksi pehmeätä ratkaisua hurjasti urakoineelta Ronja Heikkiniemeltä. Ensin Kuusamon kapteeni Linda Andersson torjui keskelle jääneen passin Heikkiniemen varpaille. Perään Lengweiler täräytti ratkaisupisteen eloon jääneestä pallosta.

”Passit olivat ihan kohdillaan. Näin jälkikäteen sitä miettii, olisiko pitänyt tehdä toisenlaisia ratkaisuja”, Heikkiniemi tuumi.

Roosa Laakkosen (oikealla), Katja Kylmäahon ja Tiiamari Sieväsen katse kääntyi jo keskiviikon seuraavaan finaaliin.

Varmistuspallossa ruuhkaa. LP Kangasalan libero Tiiamari Sievänen (punainen paita) ennättää ennen Taija Tikkaa.

Heikkiniemi oli toipunut hienosti edellisen finaalin rasituksista ja urakoi nyt kentällä vähintään kahden pelaajan edestä. Passeja kertyi lopulta uskomaton määrä – peräti 70!

”Tämmöisenä hetkenä miettii vain lopputulosta, mutta katseet pitää suunnata nopeasti eteenpäin. Olen varma, että tämä sarja alkaa kääntyä pikku hiljaa meidän eduksi. Nyt otetaan kaksi voittoa ja palataan tänne vielä uudestaan”, Heikkiniemi valoi uskoa.

Kangasalan valmentaja Arttu Keränen oli samaa mieltä.

”Olisimme voineet voittaa jo nyt, mutta näin tasaisissa otteluissa toiselle osapuolelle jää väistämättä pettyneen häviäjän rooli. Nyt nopeasti hotellille ja uudet valmistelut käyntiin. Nyt pitää teroittaa kynnet ja hampaat. Pitää muistaa, että keskiviikon peli on kova testi myös vastustajalle”, Keränen painotti.

Kangasalan toiveet nousivat merkittävästi, kun maajoukkuelaituri Emmi Riikilä palasi tositoimiin ja pystyi pelaamaan täysipainoisesti nilkkavammansa jäljiltä.

Taija Tikan sentteripeli oli suurin yllätys. Tikka pääsi irti kolmannessa erässä ja napsi loppupeliin neljä torjuntaa.

Emmi Jalonen kantoi passivastuuta ratkaisevien välierien tapaan. Erinomainen vastaanotto helpotti pelinrakentelua tuntuvasti.

LP Kangasalan kannattajien valmistautumisesta ei menestys jäänyt ainakaan kiinni, ämpäritkin oli tarkkaan merkattu. Keskitorjuja Braedyn Tuttonilla taas ei ollut paras päivä, tehot olivat vaatimattomat 4/-2 ja hänet vaihdettiin pois kesken pelin.

Lambert oli liikaa

Hahmot: Laituri Adeja Lambert nousi Kuusamon ratkaisijaksi komealla saldolla 23/+20. Ronja Heikkiniemi nousi huipputasolle edellisfinaalin notkahduksen jälkeen ja tehtaili hienot lukemat 27/+21. Sentteri Roosa Laakkonen palasi omalle tasolleen (18/+12).

Yleisöä: 661.

Entä nyt? Viides loppuottelu heti keskiviikkona Kuusamossa. Kangasalan on pakko voittaa venyttääkseen finaalisarjaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut