Classic teki tempun, johon mikään muu joukkue ei olisi pystynyt – liigan kurinpito kyykkäsi kriittisellä hetkellä

Nokian KrP, TPS ja kumppanit hukkasivat etsikkoaikansa. Nyt Classic oli voitettavissa. Ensi kaudella saatetaan nähdä finaaliuusinta.

Tampereen Classic juhlii jälleen Suomen mestaruutta.

2.5. 21:37

Aamulehti

Tampereen Classic on äärettömän kova salibandypumppu. Harvoin, jos koskaan, on miesten salibandyliigassa voitettu Suomen mestaruutta yhtä rikkonaisen kauden päätteeksi.

Classic ei ollut tällä kaudella yhtä ylivertainen kone kuin aiemmilla mestaruuskausilla. Peli ei ollut parhaalla tasolla kuin hetkittäin. Joukkue teki vielä finaaleissakin yllättävän paljon virheitä pallollisena.

Se, että Classic tästä huolimatta oli selkeä mestari, kertoo omaa kieltään siitä, mihin korkeuksiin joukkue on riman nostanut.

Lue lisää: Lakko vaikuttaa Classic-kapteenin mestaruusjuhliin – ”Se tehtävä lankesi minulle aamusta alkaen”

Tamperelaisten iskukykyyn vaikuttivat luonnollisesti useat ja merkittävät poissaolot läpi kauden. Mikään toinen joukkue ei olisi voinut edes haaveilla finaalipeleistä vastaavassa tilanteessa.

Classicia vaikeudet tuntuivat vain tiivistäneen. Tämä näkyi mestaruusjuhlissa, kun kapteeni Janne Lamminen antoi nopeasti kannun tulevalle päävalmentajalle Juha Kivilehdolle ja Jussi Pihalle, jonka ura päättyi pudotuspelien alla loukkaantumiseen.

Lue lisää: Tampereen Classic juhlii jälleen Suomen mestaruutta! Konkari Kivilehto liikuttui

Classicin menestys ei ole yksittäisistä pelaajista kiinni. Tämä nähtiin taas kuudennessa finaalissa, johon Classic joutui ilman ykkössentteriään Nico Saloa.

Salo oli maanantaina pelikiellossa edellisen ottelun taklauksen takia. Salo taklasi ”puun takaa” KrP:n tähtihyökkääjää Joona Rantalaa. Taklaus osui päähän.

Kurinpidolla lorahti vetelät niin syvälle lahkeisiin, että pyykkiä pestään vieläkin. Salon saama rangaistus ei ollut riittävän pitkä. Salo ei ole tunnettu ”likaisena” pelaajana, kaikkea muuta, mutta perjantaina hän teki virhearvion, josta hänen olisi kuulunut maksaa kovempi hinta.

Kurinpitodelegaatio keksi kolme lieventävää seikkaa, joilla se varmisti, että yksi sarjan parhaista pelaajista ei olisi ollut sivussa seitsemännestä mahdollisesta finaalista. Viimeisin herätti jo epäuskoista naurua: ”Salon toimintaa on vaikeuttanut molempien pelaajien suuri tilannenopeus.”

Pelistä on tullut siis niin nopeaa, että päähän kohdistuneet iskut ovat vain luonnollisia seurauksia. Kenties salibandymatot on syytä tervata, jotta pelaajat saisivat pelata turvallisesti.

Nokian KrP, TPS ja kumppanit hukkasivat etsikkoaikansa. Nyt Classic oli voitettavissa.

Ensi kaudella Classic lienee taas entistä vaikeammin nujerrettavissa, jos ykköstähdet palaavat huippukuntoon. Taustalta on nousemassa Alpo Laitilan tapaisia huippulahjakkuuksia. Laitila, 19, on pelityyliltään ja -taidoiltaan poikkeuksellinen. Hän voi tehdä todellisen läpimurron jo ensi kaudella.

Myös Nokian KrP on kasaamassa jopa kovempaa joukkuetta kuin tälle kaudelle. Mikään yllätys ei ole, jos pirkanmaalaiset nähdään finaaleissa myös vuoden päästä. Suurin kysymysmerkki kummankin kohdalla kohdistuu valmennukseen, sillä vetovastuu menee molemmissa joukkueissa uusiksi.

Kaukalossa finaalipelien taso oli kohdillaan, mutta ympärillä meno muistutti puuhastelua.

Kurinpidon lisäksi tuomiot kentällä olivat nousta liian ratkaisevaan asemaan. Nokian KrP:n Tomas Estovirran maanantaina saama viiden minuutin jäähy yhteentörmäyksessä Classicin Tuukka Salon kanssa oli käsittämätön. Ottelu oli livetä pahasti tuomareiden käsistä.

Areenasekoilu hämmensi vielä enemmän kuin tuomiot ja kurinpito. Kuudennen ottelun alussa ilmoitettiin, että mahdollinen seitsemäs finaali pelattaisiin sittenkin Classicin tutussa kotihallissa.

Erilaiset katsomokriteerit runkosarja- ja finaalipeleille ja määräysten luova tulkinta aiheuttavat joka tasolla sekasotkua ja hämmennystä, josta on päästävä eroon.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut