Eemeli Salin jännitti kriittisiä hetkiä jäähypenkillä – voitto ei saanut hyppimään riemusta: ”Ei ollut meidän päivä”

Tampereen Classic on voiton päässä mestaruudesta. Neljännestä finaalista tuli taas trilleri.

Eemeli Salin (vas.) ja Nico Salo ovat jälleen lähellä Suomen mestaruutta.

27.4. 22:04

Aamulehti, Nokia

Tampereen Classic on pirullinen vastustaja Nokian KrP:lle miesten salibandyliigan finaaleissa. KrP:llä saattaa olla otteluista hallinnan tunne, mutta voitot napsuvat yksi kerrallaan tamperelaisleiriin.

Keskiviikkona Classic voitti Nokian jäähallissa pelatun ottelun 4–3 (0–0, 2–1, 2–2) ja siirtyi sarjassa 3–1-johtoon. Mestaruus on näin ollen katkolla Lempäälässä perjantaina.

”Ei ollut meidän päivä. Kaveri oli hyvä, oli tehnyt kotiläksynsä. Meidän pitää parantaa”, Classicin hyökkääjä Eemeli Salin myönsi avoimesti.

”Olimme aika paljon ilman palloa. Emme saaneet kauheasti pallovaihtoja. Saimme aina puoli minuuttia ryynätä ensin (vaihdon alussa).”

Lue lisää: Salibandyfinaalin tunnelma kärsi, kun kotihalli vaihtui jäähalliksi – ”Ei tämä ole Raholan veroinen”

Salin keräsi tehot 1+1, mutta hänestä oli tulla Classicin antisankari. Hän otti ottelussa kaksi jäähyä, joista toisen vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

”Oli pitkät minuutit. Kentällä ei jännitä yhtään, kun on hurmoksessa, mutta tuossa oli vaikea pysyä aloillaan, kun seurasi, miten kaverit taistelevat”, Salin sanoi.

Jäähy tuli maasta pelaamisesta. Näytti kuin vahvasta fysiikastaan tunnetun Salinin jalat olisivat menneet niin hapoille, että hän olisi kaatunut pallon tielle.

”En ollut hapoilla. On ollut itse asiassa huono omatuntokin, kun jalat ovat olleet niin tuoreet. Se oli nopea tilanne. Joona (Rantala) pääsi keskelle ja piti tukkia kaikki mahdolliset reiät. Menin vain vähän liian alas ja toinenkin jalka meni maahan. Varmaan oli ihan oikea jäähy.”

KrP:n ylivoima on parhaimmillaan huipputehokasta, mutta nyt se menetti tehonsa kriittisellä hetkellä. Classicin alivoima kesti ja piti 4–3-johdon loppuun asti.

”Juju oli siellä tolppien välissä. Iso kunnia äijille, että pelasivat tiiviisti ja peittivät laukauksia tosi paljon, mutta viimeinen lukko oli (Lassi) Toriseva. Hän oli äärettömän hyvä ja mahdollisti meille voiton”, Salin kehui maalivahtiaan.

Nokian jäähalliin vietyä finaalia oli seuraamassa 1027 katsojaa.

Henri Johansson vei Nokian KrP:n 3–2-johtoon päätöserän alussa.

Classicin ykkösketju palasi taas tuttuun muottiinsa eli siinä hyökkäsivät Salin–Nico SaloSami Johansson. Kauden ykköshyökkääjä Ville Lastikka pääsi siten omimmalle paikalleen kakkosketjun laidalle.

Tamperelaisten ykköskentän peli ei kuitenkaan ollut parhaalla tasollaan, mikä ei ollut ensimmäinen kerta kevään aikana. KrP onnistui pimentämään myös Lastikan pitkäksi aikaa.

Classic sai peliinsä tälläkin kertaa happea kolmoskentältään, joka on ollut pudotuspeleissä vahva. Huippulupaus Alpo Laitilan johtama ketju sai nyt myös palkinnon 2–1-maalin muodossa.

Classicin paras erä oli toinen, jossa se sai pelin rullaamaan pian KrP:n viimeistelemän avausmaalin jälkeen. Päätöserä oli kiihkeä ja peli vyöryi päästä päähän. Se avasi aukkoja KrP:n puolustuksessa. Lastikka ja Johansson rokottivat heti, kun paikat saivat. He nostivat maaleillaan Classicin 4–3-johtoon.

”Ehkä sinne tuli tiloja, mutta en osaa katsomatta analysoida”, Eemeli Salin totesi päätöserästä. ”Kolmannessa erässä tuli selkeästi uusi lataus. Viimeisestä kahdesta minuutista näki, millainen asenne äijille oli. Se oli sitä, miten finaaleja täytyykin pelata.”

Ottelua Nokian jäähallissa oli seuraamassa 1 027 katsojaa. Tunnelma pysyi äänekkäänä alusta loppuun.

”Oli hyvä halli pelata. Kiva, kun saatiin pelata peli loppuun tällä kertaa”, Salin tokaisi.

Kaksi vuotta sitten joukkueet kohtasivat samassa paikassa runkosarjan ottelussa, mutta tuolloin ottelu piti keskeyttää, koska pelialustan alla ollut jää aiheutti kosteusongelmia.

Nyt tuota murhetta ei ollut.

Kolme poimintaa pelistä

Paluu: Edelliset ottelut sivussa olleet päävalmentaja Samu Kuitunen ja puolustaja, ensi kauden päävalmentaja Juha Kivilehto palasivat Classicin kokoonpanoon. Classicin penkin takana nähtiin ensimmäisen kerran myös Jussi Piha, jonka ura päättyi loukkaantumiseen. Piha oli merkattu huoltajaksi.

KrP:n vaparit: Nokialaiset ovat olleet tehokkaita kulmavapaalyönneistä. Keskiviikkonakin KrP juoni maalin sellaisesta. Morics Krumins laukoi unelmavedolla joukkueensa 2–2-tasoihin.

Johan oli harhautus: Illan hienoimman liikkeen tarjoili Nico Jonaeson, joka pyörähti Oskari Heikkilän ohi niin nopeasti, että silmät ehtivät koko liikettä hädin tuskin havaita. Harhautus sai koko yleisön huokailemaan. Jonaeson oli alusta asti pelipäällä. Hän tarjoili avauserässä ketjukavereilleen pari loistopaikkaa, mutta niistä ei maaleja syntynyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut