Yli 700 maalista kaikkein suurin – Henri Johansson huipensi Raholan hurmoksellisen illan: ”Lempäälässä oli kauppa­keskuksessa aika hiljaista”

Miesten salibandyliigan legendoihin lukeutuva Henri Johansson ratkaisi Nokian KrP:lle seurahistorian ensimmäisen voiton finaalipeleissä dramaattiseen tyyliin.

Henri Johansson (numero 72) riehaannutti ”Raholan teurastamon” yleisön viimeisen minuutin maalillaan, joka toi Nokian KrP:lle voiton.

22.4. 22:27 | Päivitetty 23.4. 0:10

Aamulehti

"Kyllä se aika lailla ykköseksi nousee.”

Toteamus olisi kova oikeastaan kenelle tahansa liigapelaajalle. Nyt sen takana on liigatasolla yhteensä yli 700 maalia tehnyt Henri Johansson.

Täten voi kuvitella, millaisesta onnistumisesta ja sen tuottamasta euforiasta oli kyse, kun Johansson ratkaisi Nokian KrP:n ja Classicin välisen miesten salibandyliigan toisen loppuottelun.

”Emme ole finaaleissa olleet, voittomaali ja vielä noin vähän peliaikaa jäljellä”, Johansson perusteli.

Ratkaisumaalin syntyessä peliaikaa oli jäljellä enää puoli minuuttia. Ketjukaveri Valtteri Viitakoski oli jäänyt vartioimatta hyökkäyspään kulmauksessa, ja kun Classic-puolustus reagoi tilanteeseen, vapaaksi jäi puolestaan Johansson.

Hän sai laukoa pallon melkein tyhjään maaliin. Satojen maalien joukosta suurin osa on ollut suorituksena vaikeampia, mutta merkitykseltään selvästi vähäisempiä. Osuma toi KrP:lle 4–3-voiton, ja finaalisarjan voitot ovat nyt tasan 1–1.

Classic on voittanut kaikki viimeisten kuuden vuoden aikana jaetut viisi Suomen mestaruutta. Seurahistorian ensimmäisiä loppuotteluja pelaavasta KrP:stä se on viime vuosina saanut vähintään kelpo haastajan. Ellei enemmänkin, sen kertoo lähitulevaisuus.

Tunnetta tuli

Huudot ja torvien äänet kaikuivat ”Raholan teurastamon” seinistä läpi illan suorastaan korvien terveyttä koetellen. Ideaparkissa ensimmäisessä finaalissa kaipailtua tunnetta tuli nyt kentällekin mukaan kuin itsestään.

”Lempäälässä oli kauppakeskuksessa aika hiljaista eikä ollut edes mökki täynnä. Täällä oli huikeat karnevaalit.”

Jo Joona Rantalan tasoitus ajassa 57.22 sai Raholan teurastamossa desibelit korkeuksiin.

Maalijuhlaa toisesta finaalista ei tullut, vaan lopputulos oli sama kuin ensimmäisessä. Avauserän puolivälissä Classicin kapteeni Janne Lamminen laukoi suoraan syötöstä maalin, joka oli pitkään ottelun ainoa.

Jos kotijoukkue KrP pääsi paikoille, kilpistyivät yritykset viimeistään vieraiden järkkymättömään maalivahtiin Lassi Torisevaan.

Toriseva joutui antautumaan vasta päätöserässä. Siinä KrP pysyi takaa-ajajan roolissa, kun joukkueet iskivät vuorotellen maaleja.

Kunnes ajassa 57.22 peli oli viimein jälleen tasan. Ja ajassa 59.30 oli voittomaalin vuoro.

”Tiesimme, että Lempäälässäkin viimeinen erä oli täysin meidän. Luotimme, että tulemme takaa, ja niin teimmekin”, Johansson avasi loppukirin taustoja.

Vielä toisella erätauolla KrP oli käynyt tuomariston toiminnan vuoksi ylikierroksilla. Joukkueen päävalmentaja Jarmo Härmä ylisti kuitenkin joukkueensa henkistä kanttia ja kykyä rauhoittua tiukkaa tehtävää varten.

”Vielä Oilers-sarjassa oli sellaisia hetkiä, kun annoimme tällaisen pelin karata käsistä emmekä sietäneet niiden hetkien yli, kun tapahtui epätoivottuja asioita”, Härmä taustoitti.

”Olen viisi vuotta nähnyt tätä läheltä, ja tämä viimeinen vuosi on ollut henkisen kasvun aikaa. Se näkyy tällaisella hetkellä, kun on vaikeuksia.”

Lue lisää: Henri Johansson kertoo nyt totuuden Tampereella kuohuttaneesta siirrostaan ja yllättävän paljastuksen maajoukkueen taustoista: ”Naapuriseurassa ihan kaikki ei ole vieläkään päässyt siitä yli”

Raholaan ei palata

Toinen finaali oli samalla kauden viimeinen ottelu Raholassa. KrP:n tulevat kotiottelut, neljäs sekä mahdollinen kuudes finaali, pelataan Nokian jäähallissa.

Kotikentän vaihtuminen on kaksijakoinen asia. Erityisesti finaalimoodissa tunnelma Raholassa oli huikea, mutta kotikutoinen ja ränsistynyt halli ei muutoin täytä mitenkään nykyaikaisen urheiluareenan vaatimuksia – tai varsinkaan ole liigafinaalien ansaitsemalla tasolla.

”On vähän sääli, että tämä oli kauden viimeinen finaali täällä. Finaalit kuitenkin ansaitsevat vähän isommat hallit, ja uskon että siellä on halli täynnä”, Henri Johansson arveli.

Classic jatkaa otteluiden isännöimistä vielä kolmannessa ja mahdollisessa viidennessä finaalissa Ideaparkissa.

Ratkaiseva seitsemäs ottelu pelattaisiin toteutuessaan Hakametsän jäähallissa, joka olisi toisen finaalin lisäksi ainoa paikallissarjan Tampereella pelattava ottelu.

Hurjaa ylinopeutta

1. erä: Paljon vauhtia, vähän tulosta. Ajassa 10.24 vieraat siirtyivät johtoon Janne Lammisen maalilla, joka jäi erän ainoaksi.

2. erä: KrP tarjosi Classicin pelätylle ylivoimalle finaalien kaksi ensimmäistä tilaisuutta. Tuloksena oli yksi maali: Nico Salon kaukolaukaus upposi helponlaisesti maalivahdin jalkojen välistä.

3. erä: Maalivuorottelua alusta loppuhetkille saakka, kunnes Henri Johansson laukoi ratkaisumaalin.

Oikaisu 23.4. klo 00.10: Ottelun lopputulos oli 4–3, ei 3–2 kuten jutussa ensin luki.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut