Classic-puolustaja palasi finaaleissa vuoden tauolta – naurahti rikkeelleen, joka olisi voinut maksaa paljon: ”Kun aloitin sählyn, minulle opetettiin heti, että haasta itseäsi ja kaveriasi”

Ville Lastikan unelmalaukaus ratkaisi finaalisarjan avausottelun Classicin eduksi: ”Näin selvästi, että siellä on verkko auki”, Lastikka sanoi.

Classic juhli Ville Lastikan laukomaa 4–3-maalia päätöserässä.

20.4. 22:01

Aamulehti, Lempäälä

Nokian KrP nukahti kerran. Se riitti. Pudotuspelien ja runkosarjan pistepörssin kärkinimi Ville Lastikka sai mailansa vapaaksi ja laukoi Tampereen Classicille miesten salibandyliigan avausfinaalin voiton Lempäälässä.

Lastikka laukoi neljä minuuttia ennen täyttä aikaa 4–3-maalin kulmavaparin jälkeen tavalla, johon hänen lisäkseen ei moni pysty. Millintarkka veto kaarrejuoksusta oli maailmanluokkaa.

Classic voitti sillä osumalla 4–3 (1–2, 2–0, 1–1) ja otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruudesta.

Lue lisää: Classic ja Nokian KrP aloittivat kannujahdin Pirkanmaan unelmafinaaleissa – Tallenne ottelusta tulossa

”Minulla ei ollut koko pelin aikana selkeitä laukaisutontteja. Tuo oli ensimmäinen, josta näin selvästi, että siellä on verkko auki. Sattui menemään”, laukauksestaan tunnettu Lastikka sanoi.

Nokian KrP tosiaan puolusti sinnikkäästi, eikä antanut Classicin tähtipelaajille juurikaan loistopaikkoja.

”Jostain syystä siinä paikka aukesi ja pääsin sopivasta kohtaa laukomaan. Muuten KrP puolusti ykkössektorin vetopaikat aika hyvin. Ilmaisia laukauksia ei saanut.”

Lue lisää: Historiallinen ensimmäinen paikallisfinaali alkoi torvien ja rumpujen säestämänä: ”Kaikki pelit täytyy mennä katsomaan”

Finaalien ensimmäisestä ottelusta tuli juuri niin jännittävä kuin oli odotettavissa. Maaleja iskettiin vuorotahtiin, kumpikin pääsi yrittämään rangaistuslaukausta ja ratkaisu nähtiin vasta aivan lopussa.

”Oli tasainen ottelu. Kummallakin oli hyviä ja huonoja vaiheita. Lopulta se ratkeaa yksittäiseen ehkä pieneen huolimattomuusvirheeseen. Se, joka tekee laadukkaammin asioita, voittaa”, Lastikka sanoi.

Classic hallitsi pallollista peliä suurimman osan ottelusta. Sen peli pyöri hienosti kaikilla kolmella kentällä. KrP puolusti omaa aluettaan tiiviisti ja antoi hetkittäin kovan paineen myös ylöspäin.

Lue lisää: Henri Johansson kertoo nyt totuuden Tampereella kuohuttaneesta siirrostaan ja yllättävän paljastuksen maajoukkueen taustoista: ”Naapuriseurassa ihan kaikki ei ole vieläkään päässyt siitä yli”

Lassi Toriseva torjui Joona Rantalan rangaistuslaukauksen.

Classicin Albert Koskinen pääsi läpiajoon, mutta ei onnistunut viimeistelyssä.

Ville Lastikka nousi jälleen esiin, kun ratkaisijaa haettiin.

Yksi kuuma kysymys finaalien alla oli, miten KrP pystyy pimentämään Classicin ykköskentän, jossa hyökkäävät taas Eemeli Salin, Nico Salo ja Sami Johansson. Nokialaisten päävalmentaja Jarmo Härmä pani asialle omat kärkimiehensä. Joona Rantalan johtama viisikko pitikin Classicin ykkösen maaleitta. Itse asiassa Salon vitja jäi kaksi maalia pakkaselle, kun Rantala ja Mikko Laakso osuivat.

Sekään ei kuitenkaan KrP:lle riittänyt. Classic sai ratkaisijoita muualta.

”Meillä kentät tukevat toisiaan. Tänään meidän kolmoskenttä oli pelillisesti ehkä paras. Meillä on vahva ryhmä ja jokaisesta kentästä löytyy ratkaisuvoimaa”, Ville Lastikka iloitsi.

Yksi illan tarinoista oli Classicin puolustajan Jere Pulkkisen paluu parrasvaloihin. Vammoista kärsinyt Pulkkinen pelasi edelliset kunnon ottelunsa vuosi sitten, vaikka tällä kaudella hänelle onkin kirjattu kaksi liigapeliä.

Nyt hän hyppäsi askiin, kun Juha Kivilehto tippui pelaavasta kokoonpanosta kesken ottelun.

”Sähly on aina kivaa. Vähän oli raskasta, tunnustetaan se, mutta kivaa”, Pulkkinen sanoi.

Ei jännittänyt palata tällaisessa paikassa kehiin?

”Ei kai tänne jännittämään kannata tulla. Ei, ei, nautitaan.”

Pulkkinen pelasi kakkosketjun takana eli samassa kentällisessä Lastikan kanssa.

”Tuli vähän yllätyksenä, kun Jere tuli peliin. Oli ilo pelata hänen kanssaan. Jere pelasi pallollisesti loistavasti ja antoi hienoja ja avaavia syöttöjä. Onnellinen fiilis, että hän pääsi takaisin”, Lastikka sanoi.

Yksi tahra Pulkkisen peliin jäi. Hän rikkoi läpi pyrkinyttä Valtteri Viitakoskea räikeästi ja aiheutti rangaistuslaukauksen. Maalivahti Lassi Toriseva osoitti kuitenkin jälleen taitonsa. Toriseva pysyi hienosti Joona Rantalan harhautuksissa mukana ja torjui rangaistuslaukauksen kädellään. KrP olisi mennyt maalilla 4–3-johtoon päätöserän puolivälissä. Vain hetkeä myöhemmin Toriseva nollasi Morics Kruminsin huippupaikasta.

Toriseva pelasi tärkeillä hetkillä korkealla tasolla.

”Kun aloitin sählyn, minulle opetettiin heti, että haasta itseäsi ja kaveriasi. Toteutin sitä”, Pulkkinen tokaisi. Hän viittasi siihen, että Toriseva joutui maalillaan kovan paikan eteen.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran Raholassa perjantaina. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Odotettavissa on vielä tuimempia taistoja. Avausottelu ei roihahtanut vielä kunnolla liekkeihin.

”Allekirjoitan tuon. Vähän oli tunnustelevaa verrattuna varsinkin TPS-sarjaan. Siinä oli tunnetta enemmän. Mutta eiköhän tämäkin tästä kehkeydy”, Lastikka sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut