Tuomas Ollila laukoi Ilvekselle kauden avauspisteen – Ilves tasapeliin Oulua vastaan

Tuomas Ollila teki huhtikuun 2. päivän ottelussa rangaistuspotkusta maalin FC Hakan maaliin Valkeakoskella. Hän haki pelivälineen verkosta nopeasti keskiympyrään.

17.4. 19:28

Ilves avasi sunnuntaina pistetilinsä kauden kolmannessa jalkapalloliigan ottelussaan, kun joukkue nousi lisäajalla 2–2-tasapeliin AC Oulua vastaan Vaasassa.

Maalin laukoi laitapakki Tuomas Ollila Oulun maalivahdin Calum Wardin taakse alanurkkaan.

”Meni pallo juuri sinne minne yritin. Kyllähän maali ja piste helpotti, vaikka enemmänkin oli otettavissa. Mutta kyllä viime hetken nousu tasoihin tuo itseluottamusta seuraavaan peliin Vepsua vastaan Ratinassa”, Ollila sanoi Vaasasta puhelimitse.

Oulun Michael Lopez teki ensimmäisen jakson lopulla kaksi maalia, ensin oman laukauksen paluupallosta ja sitten pilkulta, sen Oulu sai Tatu Miettusen käsivirheestä. Miettusella oli rutkasti epäonnea tilanteessa, hän yritti nousta nurmesta, kun pallo osui käteen.

”Mielestäni ei pilkun paikka. Hän ei tehnyt itseään isommaksi. Eikä kentästä oikein pääse ylös ilman käsien apua”, ihmetteli Ilveksen valmentaja Toni Kallio päätuomari Dennis Antamon tuomiota.

Lopez on tehnyt jo neljä maalia. Kaksi viikkoa sitten hän teki 88. minuutilla 2–2-maalin ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan myös Vaasassa. Viikko sitten hän teki maalin Interiä vastaan Valkeakoskella.

”Hallitsimme peliä lähes 40 minuuttia. Sitten tulee takaisku ensimmäisestä vastustajan tilanteesta. Tästä pitää keskustella”, Kallio vakuutti.

Lopezin ensimmäisen maalin tullessa Aapo Mäenpää ei pelannut tilannetta täysillä loppuun saakka.

Kallio vaihtoi tauolla Tuure Siiran kentälle Doni Arifin tilalle.

Minuutit olivat Siiralle kauden ensimmäiset liigassa.

”Siiralle oli tärkeää saada minuutteja, hän on tärkeä pelaaja”, Kallio korosti.

Kai Meriluoto kavensi toisen jakson avausminuuteilla ja sen jälkeen Ilves sai pallon kerran tolppaan ja kerran ylärimaan ennen Ollilan laukausta. Epäonnisia olivat vaihdossa aloittaneet Jorn Vancamp ja Patrick Loa Loa.

Noin kymmenen minuuttia maalipuulaukausten jälkeen oli Ollilan vuoro huudattaa Ilveksen faneja.

Maali oli toista kauttaan pelaavalle Ollilalle kauden toinen ja uran kuudes. Hän teki tämän kauden avausottelussa maalin Hakaa vastaan rangaistuspotkulla.

Liigauran ensimmäisensä hän teki viime syyskuussa Lahtea vastaan.

Vaasassa hän antoi kulma- ja vapaapotkut.

”Sain jo viime kaudella hyvin vastuuta erikoistilanteissa. Nyt vain seuraavasta ottelusta voitto”, Ollila toivoo.

Ilveksen tuore hankinta Axel Vidjeskog ei vielä pelannut eikä ollut edes kokoonpanossa.

”Hänelle sattui valmistavissa treeneissä pieni haaveri. Eiköhän hän ole mukana ensi lauantaina VPS-ottelussa”, Kallio sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut