Kangasalan lentopalloyleisöä hemmoteltiin kaikilla herkuilla – Kuusamon vierasvoitto vei parhaan hohdon finaali-illasta

Kuusamo otti komennon naisten lentopallofinaaleissa haettuaan Pitkäjärveltä 3–1-vierasvoiton.

LP Kangasalan Braedyn Tutton pelasi vahvan ottelun. Kanadalaissentteri keräsi komeat viisi torjuntapistettä.

16.4. 21:57

Kangasala

Naisten lentopallofinaalit syttyivät täyteen roihuun lauantai-iltana LP Kangasalan ja Kuusamon Pallo-Karhujen kohdatessa kolmannen kerran.

Pitkäjärven salin 580-päistä yleisöä hemmoteltiin lukuisilla pitkillä palloilla ja railakkailla tuuletuksilla.

Tunnelma latistui vasta neljännen erän lopussa, kun kotijoukkueen keinot loppuivat ison tasonnoston tehnyttä kuusamolaisvierasta vastaan.

Pallo-Karhut ryösti vierasvoiton lukemin 3–1 (19–25, 25–17, 25–20, 25–21) ja siirtyi finaalisarjassa 2–1-johtoon.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Kangasalan pitää voittaa kaksi kertaa Kuusamossa täyttääkseen kultaunelmansa. Suomen mestaruus heltiää neljällä voitolla.

Laituri Roosa Heikkiniemi kokosi tilastosaldokseen 10/+7. Kuvassa Heikkiniemi iskee palloa korkealta. Kuvassa vasemmalla torjuva Julie Lengweiler (17) tuotti kotijoukkueelle päänvaivaa. Sveitsiläishakkuri kuritti Kangasalaa peräti 22 pisteellä.

Ylitettävänä on todella korkea vuori, mutta tämä ei hirvitä haastajaa tippaakaan. Ahdinkoon ajautunut Kangasala pehmitti jo välierissä Suomen kenttiä dominoineen LP Viestin.

”Marginaalit ovat tosi pienet. Voitto ei ollut nytkään kaukana, mutta sitä on turha murehtia enää. Tiistaina voitetaan taas”, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen viittasi seuraavaan finaaliin.

Keränen uskoo, että kaksi välipäivää tekee ihmeitä tietyille pelaajille. Hän tarkoitti ensisijaisesti Ronja Heikkiniemeä ja Emmi Riikilää.

Heikkiniemeltä oli lauantaina paras puhti poissa edellisillan hurjan urakan jälkeen. Niinpä hän hyytyi tiukassa puristuksessa vaatimattomaan saldoon 6/–4.

”Ronja yritti kovasti koko ajan, mutta ei päässyt parhaalle tasollensa missään vaiheessa. Talven mittaan olleet vastoinkäymiset ja niiden seurauksena tulleet harjoituskatkot näkyivät nyt”, Keränen tuumi.

Ensimmäisessä välierässä nilkkansa muljauttanut Riikilä liikkui lämmittelyssä jo normaalinoloisesti, mutta pelissä Keränen käytti maajoukkuelaituria vain takakentällä.

Olisiko Riikilä pystynyt pelaamaan tiukan paikan tullen?

”Tiistaina pystyy”, Keränen vastasi.

Kangasalan valmentajalla Arttu Keräsellä on useampi päivä aikaa saada joukkueen peli valmiiksi seuraavaan otteluun. Finaalisarja jatkuu Kuusamossa tiistaina.

Kolmas finaali oli pitkälti ensimmäisen loppuottelun toisinto.

”Hävisimme syöttö- ja vastaanottopelin, kuten Kuusamossakin.”

Kerästä jäi askarruttamaan eniten Kuusamon hakkurin Julie Lengweilerin ”riehuminen”. Sveitsiläishakkuri kuritti Kangasalaa peräti 22 pisteellä.

”Hakkuri teki liikaa pisteitä. Pitää tutkia, miten paljon siinä oli meidän vikaa.”

Tasapainottava laituri Roosa Heikkiniemi sai Keräseltä aiheesta suurimmat kiitokset. Nuorempi Heikkiniemi kokosi saldon 10/+7 ja pystyi nyt auttamaan joukkuetta tavallista enemmän myös hyökkäyspuolella.

Kanadalaissentteri Braedyn Tutton jatkoi vahvoja esityksiänsä. Nyt hän kruunasi iltansa peräti viidellä torjuntapisteellä.

Kangasalan kapteeni Tiiamari Sievänen antoi suuren kiitoksen Pitkäjärven lehterit täyttäneelle ja upeasti kannustaneelle yleisölle.

”Vaikka tuli tappio, parempaa ei olisi voinut toivoakaan. Oli mahtavaa pelata, kun salissa oli niin mieletön fiilis”, Sievänen suitsutti.

MITÄ TAPAHTUI?

Kuusamo pani uuden vaihteen silmään

Uusi vaihde: Kuusamo pystyi parantamaan tuntuvasti perjantai-illasta. Vieraat loivat syötöillänsä vahvaa painetta ja söivät Kangasalan hyökkäystehoja myös mainiolla puolustuspelillä. Kukaan kotijoukkueen pelaaja ei pystynyt ottamaan joukkuetta reppuselkäänsä.

Hahmot: Amerikkalaispassari Jalissa Trotter pyöritti hienosti Kuusamon peliä ja kokosi lisukkeeksi peräti 11 pistettä. Sveitsiläishakkuri Julie Lengweiler kuritti Kangasalaa 22 pisteellä.

Yleisöä: 580.

Entä nyt? Finaalisarja jatkuu Kuusamossa tiistaina ja keskiviikkona. Suomen mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Kangasalan Katja Kylmäaho valmistautui syöttöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut